تصمیم تازه برای بافت شیراز تخریب ها متوقف می شود؟
دکور پرداز: «طرح 57 هکتاری بافت تاریخی ـ فرهنگی شیراز» در شورای عالی معماری و شهرسازی درحالی تصویب شده است که هنوز نقشه و جزییات مصوبه آن معین نیست و در هاله ای از ابهام به سر می برد. با این وجود گفته می شود این طرح که سال ها محل مناقشه و اعتراض بوده، با نظر موافق وزارت میراث فرهنگی و با اعمال اصلاحاتی همچون «خودداری از ادامه تخریب ها» و «بازگشت زندگی به بافت تاریخی شیراز»، مصوب شده است.
شاهرخ کلانتری، پژوهشگر و دانش آموخته مرمت و احیای بناها و بافت های تاریخی که دبیر پویش «نجات بافت تاریخی شیراز» بوده است، درباره ی جزییات مصوبه جدید شورای عالی معماری و شهرسازی که به سبب مشخص نبودن محتوای این مصوبه، نگرانی هایی را به همراه داشته است، به ایسنا اظهار داشت: براساس گفتگویی که با کارشناسان وزارت راه و شهرسازی داشتم، این طرح کمترین مداخله را در بافت شیراز خواهد داشت و قرار نیست تخریب جدیدی در بافت تاریخی شیراز اتفاق افتد. البته گفته شده است نقشه ۵۷ هکتاری همان نقشه قبلی است اما اصلاحاتی در آن اعمال خواهد شد، همچون خط پیشنهادی پژوهشگاه میراث فرهنگی، که حذف گردیده است و میدان گاه هایی که قرار بود در طرح توسعه حرم شاهچراغ ایجاد شود، منتفی شده است و فقط در بخشهایی که در گذشته تخریب شده است، اجازه توسعه حرم شاهچراغ داده می شود. گفته شده است مشاور طرح حدود دو ماه فرصت دارد روی این طرح کار کرده و اصلاحات را در نقشه اعمال نماید.
او افزود: در نقشه قبلی طرح ۵۷ هکتاری، خطی از طرف پژوهشگاه میراث فرهنگی پیشنهاد شده بود که به تخریب ۹۵ پلاک منجر می شد، از این تعداد ۳۵ پلاک در لیست میراث ملی ثبت شده و یا واجد ارزش بودند. بنابر اظهارات کارشناسان وزارت راه و شهرسازی در مصوبه جدید، این خط و تخریب ۹۵ پلاک، حذف گردیده است و تاکید بر حفظ بافت تاریخی شیراز است.
این پژوهشگر مرمت و احیای بناها و بافت های تاریخی اظهار داشت: البته باید منتظر ماند تا جزییات بیشتری از مصوبه و نقشه جدید مشخص شود، تا متن مصوبه علنی نشود، همه چیز در هاله ای از ابهام است و نمی توان درباره ی آن نظر کارشناسی دقیق ارائه کرد، اما مساله طرح قبلی همان خط پیشنهادی پژوهشگاه میراث فرهنگی بود که به تخریب گسترده در بافت تاریخی منجر می شد و اجازه توسعه ی حرم شاهچراغ براین اساس داده می شد، که بگفته کارشناسان وزارت راه و شهرسازی، آن خط پیشنهادی در طرح و مصوبه جدید، حذف و اصلاح شده است.
نقشه قبلی طرح ۵۷ هکتاری که سال ۱۴۰۱ در کمیسیون ماده ۵ مصوب شده بود.
خط مشکلی در این نقشه، مسیر پیشنهادی پژوهشگاه میراث فرهنگی بوده که گفته می شود در طرح جدید حذف گردیده است.
این خط به تخریب ۹۵ پلاک که ۳۵ پلاک آن تاریخی، ثبت شده و واجد ارزش هستند، منجر می شد.
منبع: decorpardaz.ir
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب