دکورپرداز
دکور پرداز

عقب گرد بورس ها در جهان

عقب گرد بورس ها در جهان

دكور پرداز: بیشتر بورس های جهانی با ریزش به كار خود اختتام دادند.


به گزارش دکور پرداز به نقل از بلومبرگ، بانک جهانی در گزارش جدید خود از چشم انداز اقتصادی جهان پیش بینی کرده است متوسط رشد اقتصادی کشورها امسال تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا و تعطیلی گسترده کسب و کارها به منفی ۵.۲ درصد برسد که بدترین عملکرد از زمان جنگ جهانی دوم خواهد بود. به جز چین، رشد اقتصادی پنج قدرت اقتصادی دیگر منفی خواهد بود که در این بین آمریکا و ژاپن رشد منفی ۶.۱ درصدی و ۱۹ کشور عضو منطقه یورو (از جمله آلمان، فرانسه و ایتالیا) بطور متوسط رشد منفی ۹ درصدی را تجربه خواهند کرد که نشان میدهد کرونا به بحرانی بدتر از رکود بزرگ سال ۲۰۰۸ برای اقتصاد جهانی تبدیل گشته است.
بااینکه بانکهای مرکزی بزرگ در سراسر جهان به تزریق نقدینگی به بازارهای مالی ادامه می دهند اما نسبت به توانایی بانک ها برای تداوم رویکرد حمایتی کنونی یا نگه داشتن نرخ بهره در سطوح منفی تردیدهایی وجود دارد. نرخ بهره حالا در امریکا ۰.۲۵ درصد و در منطقه یورو، سوئیس و ژاپن منفی است.
از طرف دیگر، تنش های بین آمریکا و چین بر سر مساله هنگ کنگ بعد از برخورد نیروهای امنیتی هنگ کنگی با معترضین این کشور شدت یافته است. آمریکا در تازه ترین اقدام خصمانه خود مقابل چین اعلام نمود که در هر هفته تنها اجازه ورود دو هواپیمای مسافری چینی به خاک این کشور را خواهد داد. رسانه ها هم چنین از احتمال موافقت دونالد ترامپ با تحریم بعضی از مقامات چینی به بهانه های حقوق بشری و دخالت در امور هنگ کنگ آگاهی داده اند.
چین و آمریکا بیشترین روابط تجاری جهان را با یکدیگر دارند و سال قبل بعد از یک جنگ تجاری و تعرفه ای طولانی بر سر مقدمات توافق بزرگتر که به فاز نخست معروف است، به توافق رسیدند. جنگ تجاری این کشور یکی از دلیلهای اصلی ریزش بازارها و کاهش رشد اقتصادی جهان در سال قبل بود و فعالان بازار نگران اند تشدید اختلافات بین دو اقتصاد نخست جهان خصوصاً در عصر پساکرونا فشار بر روی تجارت جهانی و احیای اقتصادی را تشدید کند.
مازن عیسی - کارشناس بازار در موسسه"تی دی سکیوریتیز" - اظهار داشت: حالا خیلی از معامله گران ریسک کرونا بر بازارهای مالی را کمتر از ماه قبل ارزیابی می کنند اما با ریسک های جدید ایجاد شده، بازارها هنوز نتوانسته اند دست به یک صعود همه جانبه بزنند.
هم چنین با وجود کاهش سرعت شیوع ویروس کرونا در جهان، این بیماری کماکان در حال گرفتن جان انسان ها در نقاط مختلف است و لزوم رعایت نکات بهداشتی سبب شده است تا خیلی از واحدهای اقتصادی در سراسر جهان کماکان با حداکثر ظرفیت خود مشغول به فعالیت نباشند.
تابحال بیش از هفت میلیون و ۳۱۸ هزار و ۱۳۱ مورد مبتلاشدن به کرونا گزارش شده است که در این بین ۴۱۳ هزار و ۶۴۸ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۱۴ هزار و ۱۴۸ نفر، انگلیس با ۴۰ هزار و ۸۸۳ نفر، برزیل با ۳۸ هزار و ۴۹۷ نفر، ایتالیا با ۳۳ هزار و ۴۳ نفر و فرانسه با ۲۹ هزار و ۲۹۶ نفر بوده است.
بورس آمریکا
در وال استریت، همه شاخص ها ریزشی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۱.۰۹ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۷ هزار و ۲۷۲.۳۰واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۷۸ درصد ریزش تا سطح ۳۲۰۷.۱۸ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با افزایش۰.۲۹ درصدی در سطح ۹۹۵۳.۷۵ واحدی بسته شد.
بورس های اروپایی
بعد از توافق فرانسه و آلمان بر سر اجرایی شدن بسته محرک مقابله با کرونا در سطح اتحادیه اروپا حالا انتظار می رود در مجموع حدود یک تریلیون یورو اعتبار برای تقویت رشد اقتصادی و پشتیبانی از کسب و کارها تخصیص داده شود که نیمی از این مبلغ توسط مکانیزم ثبات اروپایی تامین خواهد شد. با این وجود خبرگزاری سی ان بی سی از اختلاف نظر چهار کشو عضو اتحایده اروپا یعنی اتریش، هلند، دانمارک و سوئد با سایر اعضا بر سر جزئیات اجرای این بسته آگاهی داده است.
هم اکنون رشد اقتصادی هر چهار اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا (آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا) منفی شده است و کارشناسان نسبت به در پیش بودن سخت ترین سال اقتصادی دو دهه اخیر در این اتحادیه آگهی داده اند.
از طرف دیگر مساله برگزیت کماکان کانون توجه معامله گران اروپایی است، هر چند که اختلافات بین طرفین به حدی بالا است که کسی امیدوار به یک توافق زودهنگام نیست.
میشل بارنیه، مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا در امور برگزیت در اظهاراتی ناامید کننده گفته است که نمی توان مذاکرات برگزیت را بدون هیچ دستاورد خاصی تا ابد ادامه داد. وی پیش تر نیز با اشاره به اینکه در طول هفته های اخیر اتحادیه اروپا و انگلیس هیچ دستاورد محسوسی در مذاکرات نداشته اند اظهار داشته بود: این طور بنظر می رسد که شاید طرف انگلیسی به این نتیجه رسیده است که نیازی به داشتن یک توافق با بروکسل وجود ندارد.
همین طور خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که انگلیس با اتحادیه اروپا بر سر دسترسی به بازارهای مالی و بانکی این اتحادیه گرفتار اختلافات جدیدی شده است. صنعت مالی یکی از اصلی ترین بخش های اقتصاد انگلیس است و این کشور حساب ویژه ای بر روی آن در دوران پسابرگزیت برای تقویت رشد اقتصادی خود باز کرده است. بگفته منابع آگاه، پیشنهاد انگلیس برای امضای پیمان ویژه روابط مالی با مخالفت اتحادیه اروپا روبه رو شده است.
فرانک تسوی، کارشناس بازار سرمایه در موسسه " ولیو پارتنرز" اظهار داشت: چیزهای زیادی وجود دارد که باید به آنها پرداخته شود. با وجود آن که کم کم نبض بازگشت اقتصاد به سطوح عادی به تپش می افتد اما هنوز ریسک های مهمی را پیش رو داریم که می توانند در تعیین مسیر پیش رو بسیار موثر باشند.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۲.۱۱درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۳۳۵.۷۲ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۱.۵۷ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۶۱۷.۹۹ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با ریزش ۱.۵۵ درصدی در سطح ۵۰۹۵.۱۱ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۸۲ درصد پایین رفت و به ۷۷۵۲.۳۰ واحد رسید.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۰۱ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۹۱.۶۴ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۱ درصد بالا رفت و در سطح ۲۵ هزار و ۸۲.۷۹ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" افت۰.۳۷ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۴۰۳۲.۱۹ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۳۸ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۱۶۸.۳۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در میان دیگر فاکتورهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمت ها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۱.۷۵ درصد کاهش به ۳۸.۲۶ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت۱.۳۴ درصدی به ازای ۴۰.۶۳ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همین طور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با صعود۱.۰۷ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۱۶.۵۳ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۰۶ درصدی به ازای ۱۷.۸۱ دلار مبادله شد.




منبع:

1399/03/21
11:27:14
5.0 / 5
2924
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد