دکورپرداز
دکور پرداز
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار:

میانگین سواد مالی در کشور ۳۵ درصد است

میانگین سواد مالی در کشور ۳۵ درصد است

به گزارش دکور پرداز، یزد رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام نمود: برپایه آخرین افکارسنجی های صورت گرفته، میانگین سواد مالی در کشورمان ۳۵ درصد است و این مهم در مورد بنگاه های اقتصادی به مراتب کمتر است بنابراین تلاش داریم ضمن ارتقای سواد مالی در کشور، گزینه‎ های سرمایه گذاری را هم در جهت مردمی کردن اقتصاد عرضه نماییم.


«مجید عشقی» امروز پنجشنبه اول تیرماه در همایش تأمین سرمایه های مالی طرحهای عمرانی و سرمایه گذاری استان یزد از بازار سرمایه که در سالن همایش های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان یزد برگزار شد، اظهار نمود: هم اکنون به غیر از حضور ۵۰ میلیون نفر در قسمت سهام عدالت، ۱۲ میلیون نفر درگیر بورس هستند ولی ترغیب شدن مردم برای حضور در بورس اگر منجر به سرمایه و نتیجه در بازار ثانویه نشود، بی فایده خواهد بود چون که هیچ کمکی به تولید نخواهد شد.
وی با تکیه بر ضرورت ارتقای سواد مالی جامعه برای داشتن بازار ثانویه بانشاط در حین ترغیب مردم به حضور در بازار سرمایه، تصریح کرد: برپایه آخرین افکارسنجی های صورت گرفته، میانگین سواد مالی در کشورمان ۳۵ درصد است که این رقم در استان یزد کمتر از میانگین کشوری و نزدیک به ۳۴ درصد است و اساسا نیازمند ارتقای سواد مالی هستیم و باید در اینباره برنامه ریزی نماییم.
عشقی اظهار داشت: متاسفانه علیرغم آشنایی مختصر مردم با بازار سرمایه، این امر در مورد بنگاه های اقتصادی بخصوص شرکتهای کوچک و متوسط بسیار کمتر است.
وی تصریح کرد: به منظور مردمی کردن اقتصاد همانطور که باید مردم را ترغیب به سرمایه گذاری نماییم باید انتخابهای سرمایه گذاری را هم در اختیار آنها قرار دهیم که این مورد یکی از اهداف ما در مسافرت به استانهایی مانند یزد است.
این مسئول اظهار امیدواری کرد که ضمن عرضه آموزش های لازم و تعریف ابزارهای سرمایه گذاری، در ارزیابی های بعدی، شاهد ارتقای این بخش و بهره مندی استان از نتیجه های این اقدامات باشیم.
وی از آمادگی سازمان بورس و اوراق بهادار برای عملیاتی کردن پیشنهادات مطرح شده از جانب مسؤلان استان یزد اطلاع داد و بر تقویت فعالیتهای بورس منطقه ای یزد تصریح کرد.
وی اظهار امیدواری کرد که در مبحث تأمین مالی طرح های عمرانی و سرمایه گذاری استان از راه بازار سرمایه بخش های دیگری مانند اتاق بازرگانی استان هم ورود داشته باشد و به مبحث آموزش سواد مالی در این عرصه هم اهتمام کند.
عشقی اظهار داشت: در جریان سفرهای استانی تلاش داریم ابزارهای متنوع در بازار سرمایه را برای شرکتهای مختلف پیشنهاد نماییم و اساسا تلاش خواهیم کرد که این ارتباط استمرار داشته باشد.
وی با بیان اینکه ابرازهای مالی برای تأمین مالی شرکتهای کوچک و متوسط و شرکتهای سهامی عام پروژه از راه بازار سرمایه فراهم است، نسبت به صدور مجوز برای نهادهای مالی درخواست شده از جانب بخش خصوصی استان یزد اعلام آمادگی کرد.
به نقل از ایشان، در تأمین مالی از راه اوراق بدهی هم در سازمان موافقت اصولی به خصوص در مورد اوراق شرکتی صادر گردیده است و در اولویت کاری سازمان بورس قرار دارد.
عشقی در انتها تصریح کرد: بورس جهت کمک به تولید، اشتغال و ارزش افزوده برای کشور به جد از توسعه شرکتهای دانش بنیان حمایت می کند.
«مهران فاطمی» استاندار یزد هم در این همایش اظهار نمود: استان یزد با روی کار آمدن دولت سیزدهیم مبادرت به تدوین برنامه «یزد نوین» برپایه سند آمایش سرزمین و برنامه تحولی دولت کرد و پس از آن هم برنامه های «یزد بهره ور» و «یزد نوآور» را برای پیشرفت و آبادانی استان تدوین کرد.
وی ادامه داد: استان یزد به دنبال تغییر ریل گذاری از اقتصاد منبع محور به اقتصاد دانش محور است و این محقق نخواهد شد مگر با بهره‎ گیری از دانش و نوآوری و فناوری و همینطور جز با تدوین برنامه پایدار برای تأمین منابع مالی لازم برای توسعه زیرساخت های مورد نیاز حاصل نخواهد شد.
استاندار تصریح کرد: باید به جای نگاه صرف به منابع بانکی و دولتی به فکر تنوع بخشی به جذب سرمایه و تأمین مالی طرح ها از سایر روش های تأمین مالی نوین بهره گرفته شود.
وی یکی از مهم ترین وظایف در این رابطه را تلاش در جهت افزایش دانش از روش های تأمین مالی در میان سرمایه گذاران و فعالان بخش تولید، مدیران و البته بین مردم و تبیین این مورد دانست که الان در دستور کار استان قرار گرفته است.
فاطمی اظهار داشت: با عنایت به شفافیت و ساز و کار بودن بازار سرمایه برای مردم و حجم منابع خرد استان که قابلیت تجمیع و بهره برداری دارد، می توانیم از استان های پیشرو جهت استفاده از فرصت های بازار سرمایه در کشور باشیم.
وی ادامه داد: برای تکمیل طرح های نیمه تمام، بازسازی و نوسازی واحدهای، هوشمندسازی و نفوذ دانش در تولید و راه اندازی واحدهای راکد و تکمیل ظرفیت واحدهای فعال و توسعه سایر بخش ها برای دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی و استمرار رشد اقتصادی برخی سال های گذشته نیازمند تنوع بخشی به تأمین مالی هستیم.
به نقل از ایشان، حتی برای طرح های عمرانی و ابرطرح های استان می تواند از این روش ها برای تأمین مالی کمک گرفت تا زیرساخت های تولید و پیشرفت استان را فراهم آورد.
استاندار با بیان اینکه در این رابطه نیازمند برخی الزامات دیگر هم هستیم، همچون این ملزومات را توجه ویژه سازمان بورس و تأمین سرمایه لازم در اختصاص دو مسیر سبز در زمینه مالی و انتشار اوراق و تسهیل حضور شرکتهای استان در بازار سرمایه، کمک به ایجاد شرکت ها و نهادهای مالی تخصصی نهادهای مالی و تاسیس شرکت سرمایه یزد، مساعدت در تاسیس شرکت پروژه سهامی عام در استان، کمک به شرکتهای دانش بنیان و فناور، ایجاد صندوق زمین و ساختمان استان یزد ویژه نهضت ملی مسکن، ایجاد زیست بوم نهاده های مالی و شرکتهای مشاوره سرمایه گذاری، کارگذاری و سبدگردانی و غیره، برشمرد.
فاطمی در انتها اظهار امیدواری کرد صاحبان سرمایه با اتکا به خوشنامی یزدی ها موجبات تحقق این رویه مهم را در استان یزد فراهم نمایند و ساکنان این سامان هم بزودی طعم شیرین توسعه سرمایه را بچشند.
«مجتبی دستمالچیان» رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاوری استان یزد اظهار داشت: یزد یک استان صنعتی و معدنی کشور است که از مردمانی سختکوش و خوش انصاف برخوردار می باشد.
وی با بیان اینکه در حالی ضریب نفوذ مردم یزد در بورس بالاست ولی شرکتهای تولیدی استان به دلایلی در این حوزه عملکرد ضعیفی داشته اند، همچون این علتها را ناتوانی در تأمین مالی مورد نیاز برای حضور در بورس، ناآشنایی واحدها با این حوزه و البته برخی سختگیری های بورس ذکر کرد.
دستمالچیان تصریح کرد: هم اکنون از چهار هزار واحد بزرگ و کوچک تولیدی استان تنها ۱۷ واحد در بورس فعالیت دارند بنابراین امیدواریم از جانب سازمان بورس در مورد حضور واحدهای بزرگ و متوسط استان در بورس تسهیل سازی صورت گیرد.
این مسئول همینطور اظهار امیدواری کرد که سازمان بورس و بازار سرمایه بتواند از این طریق تأمین مالی برای طرحهای عمرانی و سرمایه گذاری استان هم به همراه داشته باشد.
«محمدعلی شیرازی» مدیر عامل فرابورس ایران هم در این همایش ضمن عرضه توضیحاتی در مورد بازار فرابورس در کشورمان، از فعالیت ۹ شرکت یزدی در فرابورس، اظهار داشت: استان یزد دارای چهار شرکت فرابورس رها شده هم است که امیدواریم با پیگیری مسؤلان استان برای فعال شدن آنها باشیم.
«محمود گودرزی» مدیرعامل بورس تهران هم در این همایش پیرامون ظرفیتهای بازار سرمایه در استان یزد به ایراد سخن پرداخت.
گفتنی است؛ این همایش دو روزه با حضور متولیان اقتصادی و بازار سرمایه با هدف معرفی ظرفیتهای بازار سرمایه استان، توسعه سواد مالی مدیران، توسعه اقتصادی استان، آشنایی شرکتهای بورس با روش نوین تأمین مالی، جذب و تأمین مالی طرح های نیمه تمام استان از راه جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی و بازار سرمایه درحال برگزاری است.
در این همایش در مورد پذیرش شرکت ها و بنگاه های اقتصادی، سرمایه گذاری و دانش بنیان و مزیت ها و کارایی آن در بورس و بازار سرمایه و روش های تأمین مالی طرح نیمه تمام عمرانی استان بحث و تبادل نظر می شود.




منبع:

1402/04/01
20:01:22
0.0 / 5
376
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد