رییس بانك مركزی:
۱۶ میلیارد دلار پول در نزد مردم است
به گزارش دکور پرداز، رئیس کل بانک مرکزی: برآوردم اینست که ۱۶ میلیارد دلار پول در نزد مردم راکد نگه داشته شده و باید با قوانین جدیدی جلوی راکد شدن و فرار سرمایه از جریان اقتصاد مولد را بگیریم.
به گزارش دکور پرداز به نقل از مهر، رئیس کل بانک مرکزی درمورد تورم موجود حاکم بر کشور در گفت وگوی ویژه خبری اظهار داشت: متأسفانه تورم ۵۰ سال است میهمان خانه های مردم است؛ در ۴ سال گذشته متوسط تورم ۴۲.۵ درصد بوده است. دلیل اصلی تورم در دهه ۹۰ به دلیل فشار هزینه است و بخش عمده آن به علت نوسانات نرخ ارز بوده است. ایشان در ادامه اضافه کرد: می خواهیم سلف ارزی طراحی نماییم که قیمت ارز قابل پیشبینی باشد.
فرزین در ادامه از سوآپ ارزی اظهار داشت: سوآپ ارزی در کشور ما بسیار ضروریست و بعنوان ابزار در تنظیم بازار از آن استفاده می نماییم. ما باید مقرراتی را تنظیم نماییم که آن قوانین در بازار اجرا شود. رئیس کل بانک مرکزی ارز تخصیص داده به واردات را تخمین زد و اظهار داشت: ۶۵ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱ ارز تخصیص دادیم.
رئیس کل بانک مرکزی درمورد بودجه اعلام نمود: تقریبا ۶۴۰۰ همت نقدیندگی در کشور وجود دارد. پارسال در کنترل نقدینگی موفق عمل کرده ایم.
وی در ادامه منشأ تورم را اعلام نمود: منشأ تورم در اثر قیمت ارز و نااطمینانی است. برنامه بانک مرکزی رشد نرخ ۲۵ درصدی نقدینگی است. پایه پولی پارسال ۳۳.۹ درصد بوده است. امسال کمیته ای برای ناترازی بانکی تشکیل دادیم و درحال طراحی برنامه ای برای اضافه برداشت بانکها هستیم.
فرزین در مورد بدهی دولت اظهار داشت: دولت حدوداً ۱۱۷ همت به بانکها بدهی دارد. ۳۷۲ همت از منابع دولت و شرکتهای دولتی در بانک مرکزی است.
رئیس بانک مرکزی درمورد تأخیر در انتشار اسامی ابر بدهکاران اظهار داشت: قانون بوده و سیاست بانک مرکزی انتشار نبوده و از بانکها خواستیم که فهرست ابر بدهکاران را انتشار دهند و اطلاعات دقیقی در این خصوص ندارم و این را مبحث را پیگیری کرده و از بانکها می خواهم تا فهرست ابربدهکاران را حتما منتشر کنند.
فرزین اضافه کرد: برآوردم اینست که ۱۶ میلیارد دلار پول نزد مردم است در تمام دنیا از فرار سرمایه جلوگیری می کنند، ما هم باید در اینباره قوانینی وضع نماییم تا جلوی راکد نگه داشتن پول و یا به عبارت دیگر فرار سرمایه جلوگیری شود. برای عدم خروج سرمایه حساب های ارزی را ایجاد کردیم تا ارز در اقتصاد کشور استفاده و در یک فضای شفاف نقل و انتقال شود.
رئیس بانک مرکزی از اقدامات بانک مرکزی در مبحث کاهش نقش دلار در اقتصاد کشور گفت و تشریح کرد: در سال ۹۰ تحریم سبب شد ارتباط با دلار قطع شد و سراغ ارزهای دیگر مثل یوهان و یورو و درهم رفته ولی همچنان دلار بعنوان نرخ مرجع استفاده می شود و مردم مسافرت رفته و از دلار در کشورهای دیگر استفاده می نمایند، چندین سال است که بانک مرکزی در تلاش است که ارتباط با دلار را کم کند از سال قبل اقداماتی شروع شده و تلاش بر اینست که نقش دلار در اقتصاد کاهش پیدا کند. اتحاد پایاپای آسیایی بر این پایه بوده که کشورهای آسیایی با ارزهای خود مبادلات را انجام دهند و ۲۹ اردیبهشت تمامی رؤسای بانکهای مرکزی اتحادیه «پایاپای آسیایی» به تهران خواهند آمد. حدوداً دو ماه پیش سیستم پیام رسان بانکی مان را با روسیه وصل کردیم. شرایطی را فراهم خواهیم کرد تا از راه شبکه شتاب ایران در روسیه خرید صورت گیرد.
رئیس بانک مرکزی در انتها اظهار داشت: مردم می توانند حساب یارانه و سهام عدالت خویش را بعنوان وثیقه برای دریافت وام از بانکهای دولتی استفاده نمایند. سال جاری همه بانکهای خصوصی و دولتی مکلف به انجام این قانون بوده و اگر بانکی انجام ندهد مردم اطلاع دهند تا حوزه نظارت بر این مورد ورود کرده و این مشکل برطرف شود.
منبع: decorpardaz.ir
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب