دکورپرداز
دکور پرداز
رئیس كل بانك مركزی:

سال جاری ۴۰ میلیارد دلار تأمین ارز انجام شد

سال جاری ۴۰ میلیارد دلار تأمین ارز انجام شد

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: در ۹ ماه سال جاری ۴۰ میلیارد دلار تأمین ارز به روش های مختلف انجام شد در حالیکه در ۱۲ ماه سال گذشته ۳۶.۴ میلیارد دلار تأمین ارز داشتیم.



به گزارش دکور پرداز به نقل از مهر، علی صالح آبادی امروز در نشست هم اندیشی با اعضای اتاق بازرگانی ایران اظهار نمود: ایده تشکیل کمیته مشترک بین بانک مرکزی و اتاق بازرگانی برای حل موانع و مشکلات بسیار مهم بوده ازاین رو این کمیته را تشکیل خواهیم داد و نمایندگانی از گمرک و وزارت صمت هم در جلسات این کمیته حضور یابند.
رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: معتقدم ما جزیره های جدا از هم نیستیم بلکه باید در کنار هم مسائل کشور را پیش ببریم، بعضاً شاید نظرات متفاوتی وجود داشته باشد اما باید نگاه ها به هم نزدیک باشد بنابراین علاقمند به تشکیل این کمیته هستیم.
وی اظهار داشت: مقرر است بخشنامه ای صادر شود باید نظرات بخش خصوصی را بشنویم این مسئله می تواند کمک بزرگی به حل مشکلات از راه بخشنامه ها کند.
صالح آبادی ضمن اشاره به سخن یکی از اعضای اتاق در خصوص این که دور زدن تحریم های خارجی راحتتر از مشکلات داخلی است، اظهار داشت: همانطور که یکی از اعضای اتاق اظهار داشت: تحریم های خارجی را میتوان پشت سر گذاشت اما مشکلات داخلی جزو موضوعات کلیدی است که جز با تعامل حل نمی گردد. بنابراین خوشبین هستیم که با همکاری شما به وضعیت مناسبی برسیم. سال آینده بهتر از سال جاری خواهد شد باآنکه سال جاری از سال گذشته در حوزه ارزی وضعیت بهتری داریم.
وی اضافه کرد: طی ۹ ماهه سالجاری ۳۹ میلیارد و ۸۹۵ میلیون دلار تأمین ارز به روش های مختلف (ارز نیما، ارز ترجیحی و ارز اشخاص) انجام شده در حالیکه در ۱۲ ماه سال قبل تنها ۳۶ میلیارد و ۴۸۲ میلیون دلار تأمین ارز به روش های مختلف داشتیم.
بخشی از این مورد به بهبود بازگشت ارز صادراتی و عرضه مناسب ارز در سامانه نیما بازمی گردد. خوشبختانه پتروشیمی ها عدد خوبی به سامانه نیما واریز کرده اند که نشان داده است وضعیت صادرات شان بهبود یافته است
وی اظهار داشت: بازگشت ارز حاصل از صادرات چه ارز نفتی، چه فرآورده های نفتی و چه ارز غیر نفتی جزو اولویت های کشور بوده که حتی در صورت لغو تحریم ها همچنان دارای اهمیت خواهد بود اما نرخ ارز حاصل از صادرات باید بگونه ای باشد که صادرکننده متضرر نشود.
صالح آبادی خاطرنشان کرد: کارگروه مشترکی بین بانک مرکزی و وزارت صمت تشکیل شده که تقریباً هر هفته جلسات این کارگروه برگزار خواهد شد؛ تسهیلاتی را در این کارگروه فراهم کردیم که چارچوب هایش درحال نهایی شدن است و بزودی ابلاغ خواهد گردید.
نرخ ارز نیما دستوری تعیین نمی شود
وی با اشاره به اینکه توجه به حوزه دانش بنیان هم جزو اولویت های ما بوده و باید نگاه ویژه ای به آن داشته باشیم، اظهار داشت: وضعیت صادرات، بازگشت ارز صادراتی، ارز ترجیحی و عرضه ارز در سامانه نیما وضعیت خوبی نسبت به سال گذشته داشته و پیشبینی می شود سال بعد بهتر از سالجاری باشد.
رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: در بودجه سال آینده موارد خوبی همچون کاهش تسهیلات تکلیفی سیستم بانکی، تعبیه بدهی دولت به بانکها و تقویت سرمایه بانکها دیده شده است.
بانک مرکزی را مستقل می کنیم
وی ضمن اشاره به ثبات اقتصادی و بازار ارز اضافه کرد: در سامانه نیما ثبات خوبی داشتیم و نرخ ارز نوسانات زیادی نداشته است. وضعیت در بازار متشکل ارزی هم به همین صورت بوده است. البته باید توجه داشت که تفاوت نرخ بازار متشکل با سامانه نیما طبیعی است. شما حتی اگر سیب زمینی را به صورت کیلویی یا تنی بخرید نرخ هایش با هم متفاوت خواهد بود.
صالح آبادی تصریح کرد: در سامانه نیما نرخ ارز به صورت دستوری تعیین نمی گردد و در خصوص عرضه و تقاضاست بنابراین پیشبینی پذیر کردن بازار جزو موارد مهمی است که تمام تلاش ما بر این خواهد بود تا فعالان اقتصادی در فضای آرامش کار کنند.
وی با اشاره به اینکه آمارهای اقتصادی را زمان های منظمی منتشر خواهیم کرد، اظهار داشت: یکی از ریشه های تورم سلطه سیاست های مالی بر پولی است. در طول سالیان متمادی اقتصادمان نفتی بوده و سیاست مالی بر پولی غلبه داشته است که یکی از اشکالات اقتصاد ایران همین مبحث است. بودجه دولت ها همواره از محل نفت تأمین شده در حالیکه در دنیا سیاست های مالی مستقل از پولی است و ناظر پولی به فکر آرامش اقتصاد کلان و پیشبینی پذیر کردن آن است و دولت از محل های دیگری بودجه خویش را تأمین می کند.
صالح آبادی اضافه کرد: وقتی درآمدها نفتی باشد و بانک مرکزی ارز نفتی بخرد باعث افزایش پایه پولی و در نهایت تورم می شود ازاین رو تلاش می نماییم اتکا به درآمدهای نفتی را کم نماییم و بانک مرکزی را به سمت استقلال بیشتر هدایت نماییم.
وی اظهار داشت: همینطور حل مشکل ناترازی بانکها در دستور کار است که البته همکاری بانکها را می طلبد.
صالح آبادی اظهار داشت: در بحث ذینفع واحد، پشتیبانی از تولید، افزایش تسهیلات در بخش تولیدی و دستورالعمل زنجیره تأمین برنامه هایی داریم.
وی اظهار داشت: دستورالعمل زنجیره تأمین به صورت آزمایشی مقرر است اجرا شود و هنوز نهایی نشده است که در این رابطه با چند بانک، وزارت صمت و وزارت اقتصاد بحث هایی صورت گرفته تا به صورت پایلوت اجرا شود و بعد از دریافت نظر بخش خصوصی به اجرای نهایی برسد. این دستورالعمل بسیار مهم بوده چونکه هم اکنون احتیاج به نقدینگی از سیستم بانکی بالاست در حالیکه اگر این زنجیره اجرایی شود تولیدکننده مواد اولیه را می خرد و با ضمانت بانک اوراقی را صادر می کند و آنرا در اختیار حلقه های بعدی قرار می دهد؛ این مورد احتیاج به نقدینگی را در واحدهای تولیدی می کاهد.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: استفاده از ابزارهای اعتباری به جای پول در شاخصهای کلان اقتصاد اثر مثبتی می گذارد. باید خلق نقدینگی قاعده مند شود بنابراین استفاده بیشتر از ابزارهای اعتباری مثل LC داخلی می تواند احتیاج به نقدینگی را بکاهد.

1400/10/05
20:50:43
0.0 / 5
1427
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد