مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته گذشته
حواشی یک دیدار، خبرهایی از ساخت پایتخت ۷ و بازگشت جناب خان
به گزارش دکور پرداز، بازگشت «جناب خان» و اجرای یک مسابقه توسط فرزاد حسنی، مساله حجاب با کلینیک حل نمی گردد، گنجینه عیلامی ها در تخت جمشید، عدم موفقیت شوراهای فرهنگ عمومی استانی، امیدواری به نجات سینما از نگاه بازاری، صنایع دستی در دولت چهاردهم خستگی در می کند؟ و... همچون اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.
به گزارش دکور پرداز به نقل از ایسنا، به دنبال انتقاد معاون ارتباطات ریاست جمهوری به صداوسیما بر مبنای «سانسور دیدار پزشکیان با محمدعلی موحد» در قسمت های خبری، مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما آنرا رد و توضیحاتی را در عین حال عنوان نمود.
بازگشت «جناب خان» و اجرای یک مسابقه توسط فرزاد حسنی
مدیر شبکه نسیم با اشاره به اینکه بازگرداندن برخی چهره ها و بهره گرفتن از ظرفیتهای شناخته شده در سازمان صداوسیما اهمیت دارد، از «خندوانه» و «مهمانی» بعنوان برنامه هایی نوآورانه و خلاقانه یاد کرد. او در رابطه با وضعیت تولید فصل جدید «مهمانی» هم اظهار نمود: حالا فصل دوم «مهمانی» هم طراحی شده است، هم دکور و هم گروه تولید آماده کار است.
حاضران و غایبان «پایتخت ۷» کدامند؟
اینروزها سریال «پایتخت» مراحل تولید خویش را در حالی سپری می کند که هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است که حاضران و غایبان این سریال کدام بازیگرانند.
موضع جبلی در رابطه با برنامه های گفتگو محور داغ و چندصدایی
رئیس سازمان صداوسیما در رابطه با ضرورت تولید و از سرگیری برنامه های گفتگو محور داغ و چندصدایی در این رسانه، اظهار نمود: گفت وگوهای ما هیچ گاه متوقف نشده بودند که از سرگرفته بشوند. فصل های برنامه های مختلف پس از اینکه تکمیل می شوند و نقصها آنها برطرف می شود، باردیگر از سر گرفته می شوند؛ همان گونه که «جام جم» از سر گرفته شد، برنامه «شیوه» بزودی شروع خواهد شد و تمام برنامه های گفتگو محوری که موفق بوده اند ادامه پیدا می کنند؛ حتی آنهائی که نواقصی داشتند، برطرف خواهند شد.
مسئله حجاب با کلینیک حل نمی شود
حجت الاسلام و المسلمین سروش در واکنش به تاسیس «کلینیک ترک بی حجابی» اظهار داشت: بنده بعنوان کسی که نزدیک به چهار دهه فقه خوانده و تدریس می کنم در هیچ جا ندیدم که در روایات و کلمات فقها؛ فرد بی حجاب را بعنوان یک بیمار معرفی کرده باشند، کسانیکه مدعی دین داری و امر به معروف و نهی از منکر هستند چگونه به خود اجازه می دهند به اشخاصی که بخشی از احکام دینی را عمل نکردند تعبیر بیمار را بدهند و برای آنها کلینیک ترک بی حجابی تاسیس کنند.
دردسر لغو پروازها و سفرها؛ اگر شکایت شود برخورد انضباطی می شود
معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری در رابطه با بازگرداندن هزینه سفرهای لغوشده در ماه های اخیر، اظهار داشت: درصورتیکه هر یک از تاسیسات گردشگری با وجود درخواست انصراف، از وجوه امتناع کنند، این مورد تخلف به حساب می آید و در صورت وجود شکایت، علاوه بر حکم به استرداد هزینه، با واحد متخلف وفق قانون برخورد انضباطی می شود.
گنجینه عیلامی ها در تخت جمشید + عکس
حلقه طلایی قدرت که کشف آن از یک تابوت مفرغی در خوزستان، باستان شناسان را شگفت زده کرد، به همراه بانوی عیلامی ۴۲۰۰ ساله که دامن بر جام سیمین گسترانده، در کنار یک مجموعه کم تر دیده شده از تمدن عیلامی ها، در تختگاه هخامنشی ها به معرض نمایش گذاشته شده است؛ نمایشگاه موقتی که کم تر از یک ماه دیگر در تخت جمشید تمام می شود.
زمان ثبت نام حج ۱۴۰۴ اعلام شد
شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت اعلام نمود: پنجم آذرماه پیش ثبت نام از افراد حائز شرایط تشرف به حج ۱۴۰۴ شروع می شود.
«پوشاک حلال» در ایران جدی گرفته می شود؟
حالا حدودا ۸ سال از رونمایی از «آیین نامه پوشاک حلال» می گذرد؛ آئین نامه ای که به ۱۷ خصوصیت لباس از دیدگاه اسلام اشاره می کرد و با ثبت این عنوان در مجامع بین المللی، ایران نخستین کشوری شد که از عنوان پوشاک حلال بهره برده بود. موضوعی که در سالهای گذشته کمتر به آن پرداخته شده است در حالیکه اگر توجه بیشتری به این بخش می شد، می توانست ایران را به یکی از قطب های صادرات پوشاک حلال تبدیل کند.
عدم موفقیت شوراهای فرهنگ عمومی استانی
شورای فرهنگ عمومی بعنوان مهم ترین نهاد موثر در موضوعات وابسته به فرهنگ با چالش های مختلفی مواجه می باشد. چالش هایی که عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای فرهنگ عمومی به سه مورد مهم آن پرداخته و معتقد است: شورای فرهنگ عمومی قرارگاه فرهنگی کشور است که همه دستگاه ها را کنار هم جمع می کند و عملکردش باید بیشتر از چیزی باشد که هم اکنون شاهد می باشیم.
همه سازها خوبند، نمی توان فقط چلوکباب دوست داشت!
منوچهر غیوری در رابطه با بی رغبتی جوان ها نسبت به سازهای ایرانی می گوید که علت این امر دیده نشدن سازهای ایرانی در تلویزیون است؛ البته این امر بدین معنا نیست که دیگر سازها خوب نیستند ولی تا وقتی که تار و سه تار هست، چرا گیتار؟
باید این وضعیت را به چالش کشید
نویسنده نمایشنامه «ناصدا» با ارائه توضیحاتی در رابطه با این متن نمایشی تصریح کرد که وضعیت تئاتر امروز ایران مدام باید به چالش کشیده شود.
نکاتی که برخی گروههای نمایشی از آن بی اطلاع هستند
رئیس انجمن تماشاخانه های خصوصی با تشریح تازه ترین تصمیمات این انجمن تصریح کرد که تلاش ما پشتیبانی از گروههای نمایشی است.
عنصر فانتزی و خیال پردازی را در «باغ کیانوش» افزایش دادیم
میلاد محمدی که ساخت انیمیشن های فیلم سینمایی «باغ کیانوش» را برعهده داشته است، در رابطه با دلیل استفاده از انیمیشن، تأثیر آن بر پیشبرد قصه و فرایند تولید آن توضیحاتی داد.
امیدواری به نجات سینما از نگاه بازاری
مهرداد غفارزاده با اشاره به اینکه فضای تولید در سینمای غیرکمدی به حمایت جدی نیاز دارد، از بی نتیجه ماندن پیگیری هایش برای تأمین سرمایه یک سریال اطلاع داد و اظهار داشت: با وجود قصه خاص و ملی این سریال، یک سرمایه گذار از کشور ترکیه خواستار مشارکت در این پروژه شده است.
صنایع دستی در دولت چهاردهم خستگی درمی کند؟
در حالیکه چندی پیش مسعود پزشکیان، سند ملی توسعه صنایع دستی کشور را برای اجرا ابلاغ نمود، حالا با جملات او و صالحی امیری به نظر می آید بخشی از توجهِ مداوم دولت چهاردهم بر صنایع دستی است. در ایام اخیر سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی برگزار گردید. رئیس حمهور در سومین روز از نمایشگاه، از آن بازدید کرد و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مراسم افتتاحیه، سیاستگذاری، حمایت و نظارت را همچون راهبردهای دولت برای رسیدگی به وضعیت صنایع دستی برشمرد.
موزه هنرهای معاصر در این ۳ سال چه از سر گذراند؟
موزه هنرهای معاصر که در ماه های گذشته روزهای کم فروغی را از سر گذراند، اینروزها میزبان نمایشگاهی است که یاد رویدادهای هنری دهه های گذشته را در ذهن هنرمندان و علاقمندان به هنر زنده کرده است.
رونمایی از دست نوشته های نیما یوشیج
بخشی از دست نوشته های مجموعهی شعر «از غریب من؛ دفتر سوم از اشعار منتشرنشدهی نیما یوشیج» منتشر گردید.
ماجرای رباعی که برای خواجه نصرالدین طوسی نیست
محسن احمدوندی در نوشتاری به انتساب رباعی «کم گوی و به جز مصلحت خویش مگوی...» به خواجه نصیرالدین طوسی پرداخته و اعتقاد دارد این رباعی از خواجه نصیرالدین طوسی نیست.
پیشنهادهایی برای خواندن:
روزی که «لشکر ۹ عراق» تحقیر شد
کشف دسته چاقو کمیاب ۲۰۰۰ ساله
خواهرزاده آل احمد: «جلال» فقط زنده نبود
خبری که مدافعان سوسنگرد را شاد کرد
فرهنگ سازیِ زوری جوابگو نیست!
بازار میلیارد دلاری خواب
حکمرانی فرهنگی بله، سلیقه سازی شخصیِ فرهنگی نه!
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب