دکورپرداز
دکور پرداز
رئیس انجمن بلاكچین:

بانک مرکزی صلاحیت تهیه آیین نامه استخراج رمزارز را ندارد

بانک مرکزی صلاحیت تهیه آیین نامه استخراج رمزارز را ندارد

به گزارش دکور پرداز رئیس انجمن بلاک چین ایران اظهار داشت: بانک مرکزی در جایگاهی نیست که آیین نامه بهره برداری از رمزارز را تدوین کند و مسئولیت تهیه این دستورالعمل را باید یک شورای فرابخشی بر عهده بگیرد.



به گزارش دکور پرداز به نقل از مهر، عباس آشتیانی امروز در نشستی خبری اظهار نمود: اقتصاد دیجیتال در کشورهای همسایه ما درحال رشد است و ما تا سال ۹۸ جایگاه خوبی در این عرصه در منطقه داشتیم اما به سبب برخی کوتاهی کاری ها، مشکلاتی در زمینه اقتصاد دیجیتال همچون رمزارزها شامل تبادل آنها، صدور مجوزها و تعرفه های آن وجود دارد.
وی با اعلان اینکه وزارت صمت پنجره اعطای مجوز بهره برداری از ماینرها و استخراج رمزارز را بسته است، اظهار داشت: این اتفاق سبب شده تا کسانی که مایل به سرمایه گذاری در این عرصه هستند، نتوانند فعالیتی داشته باشند.
مدیرعامل انجمن بلاک چین درباره تهیه بخشنامه های استخراج رمزارز اظهار داشت: باید شورایی متشکل از نمایندگان بخش خصوصی و حاکمیتی تشکیل شده و ماهیت رمزنگاری شده را تائید و به بخش های رگولاتوری جهت اجرا و صدور مجوزها ابلاغ کنند.
این فعال صنفی صنعت دیجیتال تصریح کرد: بانک مرکزی در جایگاهی نیست که بخشنامه های ماینینگ را تنظیم کند و صلاحیت این کار را ندارد. دارایی دیجیتال یک بازار هم ارز با سایر دارایی ها است و محدود به یک دستگاه یا نهاد خاص نمی گردد که سازمان بورس یا بانک مرکزی متولی آن باشند.
آشتیانی افزود: چیزی به اسم «صرافی رمزارز» نداریم بلکه واسطه ها و سکوهای تبدیل ارز دیجیتال به ریال هستند که البته کمک کرده اند تا دارایی های دیجیتال مردم که رمزارز خریداری نموده اند، به سمت صرافی های خارجی منتقل نشود.
وی اضافه کرد: ما معتقدیم الزامات را باید نهادهای فرابخشی و رگولاتورها تعیین کنند و اجازه دهند کسب وکارها خودشان بازار را بیابند. ما با مجوزمحور بودن کسب وکار تبدیل رمزارز دیجیتال مشکلی نداریم اما کسانی که معتقد به مجوزمحور بودن هستند، باید ریسک تحریم شدن آنرا هم بپذیرند. هرگونه صدور مجوز به مدلول برجسته سازی کسب وکار است که این برجسته سازی با خود، تحریم دارایی های دیجیتال را در پی خواهد داشت. اگر به صرافی ها مجوز تبدیل رمزارز داده شود، ممکنست دارایی های مردم مشمول تحریم شوند.
مدیرعامل انجمن بلاک چین در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اظهارنظر رییس اسبق بانک مرکزی در خصوص صدور رمز ارز ملی اشاره کرد: وقتی بانک مرکزی اعلام می کند مقرر است رمزارز داخلی تولید شود به این معنا است که شکل جدیدی از ریال تولید خواهد شد که شکل جدیدی از دارایی های مردم است و «رمز ریال» می تواند شفافیت مالی را تسهیل کند اما رمزارز ملی نمی تواند مشکل نقل و انتقال فعلی ریال بانکی را حل کند و ممکنست تابع تحریم ها شود.
آشتیانی درباب بالا بودن مصرف برق رمزارزها اظهار نمود: تعرفه فعلی هر وات ماینینگ ۱۷۰ تومان است و اینگونه که گفته می شود رمزارزها برق زیادی مصرف می کنند، مورد قبول ما نیست. ما معتقدیم برآورد برق مصرفی ماینینگ شامل مجاز و بدون مجوز ۶۵۰ تا ۷۰۰ مگاوات است و رقم ۲۰۰۰ مگاوات را قبول نداریم.
علوی: تنها ۱۰ نفر پروانه استخراج رمزارز دارند
در ادامه این جلسه امید علوی رییس هیئت مدیره انجمن بلاک چین ایران با اشاره به بالا بودن تعرفه برق رمزارز اظهار داشت: کمبود برق در کشور ارتباطی با صنعت ماینینگ ندارد. تراز برق ما هم اکنون منفی ۱۴ هزار مگاوات است. ضعف عملکرد وزارت نیرو در دولت گذشته سبب شد تا با کاهش تولید برق مواجه شویم به شکلی که هیچگاه سابقه کمبود برق در زمستان را نداشته ایم ولی ممکنست زمستان امسال ۳۰۰۰ مگاوات کمبود برق داشته باشیم.
وی افزود: نرخ های تعرفه رمزارز سبب شده تا ۸۰ درصد استخراج ها زیرزمینی باشد. ما از سال ۹۷ به وزیر سابق نیرو درباب کمبود برق نامه نگاری هایی کردیم ولی توجهی نشد و در نهایت در تابستان امسال با خاموشی های گسترده مواجه شدیم.
علوی با هشدار نسبت به این که اگر ارزش رمزارزها همچون بیتکوین که هم اکنون بیش از ۶۱ هزار دلار است، افزایش یابد ممکنست حجم بیشتری از ماینینگ ها به سمت زیرزمینی شدن کوچ کنند، اظهار داشت: تنها دستگاهی که تا حالا در زمینه رمزارزها موفق عمل کرده، وزارت صمت بود که تا خرداد امسال سامانه «بهین یاب» را برای گرفتن مجوز استخراج رمزارز باز گذاشته بود ولی با فشارهایی که به این وزارتخانه وارد شد، بخش دریافت مجوز ماینینگ بسته شده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن بلاک چین اضافه کرد: در مدت زمانی که سامانه بهین یاب باز بود، ۳۰۰۰ نفر برای دریافت مجوز استخراج رمزارز ثبت نام کردند ولی وزارت نیرو اجازه فعالیت به آنها نداد و تنها ۳۰ تا ۴۰ نفر از متقاضیان مجوز راه اندازی مزرعه رمزارز دریافت نمودند و کمتر از ۱۰ نفر توانستند این مزرعه را راه اندازی کنند.
به گفته علوی، دادستانی رسماً نامه داده که بدون پروانه بهره برداری، کسی نمی تواند مزرعه ماینینگ راه اندازی کند.
وی اضافه کرد: رییس کل اسبق بانک مرکزی اردیبهشت ماه اعلام نمود دستورالعمل نحوه بهره برداری از رمزارزها، تهیه و شنیده شده که این بخشنامه نهایی شده و فقط معطل امضای یک نفر است که هنوز آنرا امضا نکرده است؛ به نظر ما، بانکم مرکزی از صنعت ماینینگ جا مانده است.


منبع:

1400/08/12
23:16:25
0.0 / 5
1127
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد