دکورپرداز
دکور پرداز

افت خفیف دلار

افت خفیف دلار

دکور پرداز: ارزش دلار کمی نسب به روز قبل کاهش پیدا کرد.


به گزارش دکور پرداز به نقل از رویترز، میزان ذخایر ارزی این کشور در ماه ژوئن به روند صعودی خود ادامه داده است؛ حتی در زمانی که بانک مرکزی چین در هفته های اخیر دست به تزریق گسترده نقدینگی به بازار زده است. آن طور که دفتر مدیریت ذخایر ارزی چین اعلام نموده، میزان ذخایر ارزی این کشور با ۲۲ میلیارد دلار افزایش نسبت به ماه قبل به سه تریلیون و ۲۳۶ میلیارد دلار رسیده است. چین بزرگ ترین دارنده ذخایر ارزی جهان است و بنظر می رسد باتوجه به بازگشایی بخش بزرگی از اقتصاد این کشور، روند صعودی میزان ذخایر ارزی ادامه پیدا کند.
مشکلات جهان با گونه جدید جهش یافته ویروس کرونا رو به افزایش است: در بعضی از کشورها، تزریق دوز سوم واکسن به افراد شروع شده است. در سیدنی با افزایش شمار مبتلایان، تعدادی از محدودیت ها بازگشته است. در خیلی از شهرهای چین بعد از چندین ماه، موارد ابتلای جدید به ثبت رسیده است و دولت می خواهد از تمام سکنه ووهان تست کرونا بگیرد. در آمریکا هم شمار مبتلایان روزانه به اوج ۶ ماهه رسیده که اوضاع در فلوریدا و تگزاس از بقیه مناطق بدتر است.
داده های منتشرشده توسط وزارت تجاری آمریکا نشان میدهد که کسری حساب تجاری این کشور در ماه ژوئن باز هم به یک رکورد تاریخی جدید رسیده است. در بخش واردات، آمریکا ۲۳۹.۱ میلیارد دلار واردات داشته که ۱.۸ درصد بیشتر از ماه قبل بوده و در طرف دیگر نیز صادرات با افزایش ۰.۲ درصدی نسبت به ماه قبل، رقم ۱۴۵.۹ میلیارد دلار را به ثبت رساند. بدین ترتیب، کسری حساب تجاری آمریکا در ماه ژوئن به ۷۵.۷ میلیارد دلار رسیده که نسبت به ماه قبل ۶.۷ درصد بیشتر شده است.
صحبت های مقام ارشد فدرال رزرو درباب قطعی بودن افزایش نرخ بهره در سال ۲۰۲۳ به کمک دلار در مقابل دیگر ارزهای امن آمده است. ریچارد کلاریدا- قایم مقام رئیس بانک مرکزی آمریکا- با اعلان اینکه سیاست این نهاد، مبتنی بر بازگشت هر چه زودتر شرایط به حالت عادی است، گفته: ابزارهای کافی در اختیار بانک مرکزی قرار دارد و در نتیجه ما یک چارچوب کاملا انعطاف پذیر داریم. در طولانی مدت هدف آنست که نرخ تورم را ابتدا از سطح فعلی کاهش داده و سپس در محدوده دو درصدی تثبیت نماییم.
بااینکه برآورد دقیقی از خسارت کرونا به اقتصاد جهانی وجود ندارد، بمنظور تقویت رشد اقتصادی، نقدینگی عظیمی به بخش های مختلف تزریق شده که این نقدینگی دارای تبعات تورمی است. صندوق بین المللی پول در اطلاعیه ای اعلام نمود حدود ۶۵۰ میلیارد دلار کمک نقدی به شکل حق برداشت مخصوص در اختیار کشورهای مختلف برای مقابله با کرونا قرار خواهد داد. کریستالینا جیورجیوا- رئیس صندوق بین المللی پول- با تاریخی خواندن این تصمیم گفته این امر به ثبات مالی جهانی کمک خواهدنمود.
تا اختتام ماه جولای، میزان اوراق قرضه آمریکایی در اختیار کشورهای خارجی به هفت تریلیون و ۹۸ میلیارد و ۸۴۲ میلیون دلار رسیده است. کسری تجاری آمریکا در یک ساله منتهی به این ماه معادل یک تریلیون و ۱۱ میلیارد و ۴۶۷ میلیون دلار اندازه گیری شده است که ۳۴۵ میلیارد و ۲۰۵ میلیون دلار از این کسری مربوط به تجارت با چین بوده است. این کسری بودجه بزرگ همیشه یکی از موارد اختلافی مهم با چین بوده و این کشور متعهد شده است در قالب فاز نخست توافق تجاری خود با آمریکا، این رقم را کم کند.
اقتصاد آمریکا رفته رفته درحال احیای کامل است. از مارس سال قبل دولت آمریکا به مانند خیلی از کشورهای دیگر مجبور شد بخش بزرگی از کسب وکارها را تعطیل و قرنطینه سراسری برقرار کند. که در نتیجه این محدودیت، بیش از ۲۳ میلیون آمریکایی شغل خودرا از دست دادند. هنوز هم حدود ۹ میلیون نفر از آنها بیکار باقی مانده اند. دولت با تزریق حدود ۶ تریلیون دلار نقدینگی و بانک مرکزی نیز با برنامه بزرگ خرید اوراق قرضه تلاش نموده اند تا از نتایج مخرب کرونا روی اقتصاد بکاهند.
طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، تا اختتام ماه ژوئن نرخ بیکاری منطقه یورو با ۰.۲ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۷.۷ درصد رسید. این نرخ در سطح اتحادیه اروپا با ۰.۳ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۷.۱ درصد رسید. این نرخ بیکاری کمترین نرخ بیکاری ثبت شده کشورهای اتحادیه اروپا در پنج ماه اخیر بوده است. تخمین زده می شود تا اختتام این ماه ۱۴ میلیون و ۹۱۶ هزار مرد و زن در سطح اتحادیه اروپا بیکار باشند که از این تعداد، ۱۲ میلیون و ۵۱۷ هزار نفر ساکن کشورهای عضو منطقه یورو بوده اند.
وزارت تجاری آمریکا آمار اولیه رشد سه ماهه نخست امسال را اعلام نمود که بر این اساس نرخ رشد اقتصادی، مثبت ۶.۵ درصد اندازه گیری شده که این رقم ۰.۲ درصد بیشتر از رشد سه ماهه قبل و ۲.۰ درصد کمتر از نرخ پیش بینی شده بوده است. سطح تولیدات ناخالص داخلی در آمریکا ۳.۵ درصد نسبت به پیش از شروع بحران کرونا فاصله دارد. این رشد اقتصادی که سومین رشد فصلی متوالی ثبت شده این کشور بوده، بیش از همه تحت تاثیر رشد بخش های خدمات و کالاهای غیر مصرفی قرار گرفته است.
رفتار معامله گران بازار ارز با احتیاط در مقایسه با هفته های قبل هم راه است. خیلی از تحلیل گران بازار ارز معتقدند سیگنال کلیدی بعدی در تعیین مسیر دلار زمانی خواهد بود که بانک مرکزی آمریکا زمان تغییر سیاست های فعلی و افزایش نرخ بهره از نرخ پایین را اعلام نماید. دلار که در ماه های ابتدایی سال جاری در موقعیتی ضعیف تر از رقبایش خصوصاً یورو و پوند قرار گرفته بود، حالا رفته رفته درحال بازیابی جایگاه خود و حرکت به سمت قله های ثبت شده در ماه های پایانی سال قبل میلادی است.
تا حالا بیش از ۲۰۲ میلیون و ۷۰۶ هزار و ۴۶۴ مورد مبتلاشدن به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۲۹۶ هزار و ۲۳۲ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۳۲ هزار و ۶۴۷ نفر، برزیل با ۵۶۱ هزار و ۸۰۷ نفر، هند با ۴۲۷ هزار و ۷۵۰ نفر، مکزیک با ۲۴۳ هزار و ۷۳۳ نفر و پرو با ۱۹۶ هزار و ۸۱۸ نفر بوده است.
شفالی ساچدوف - استراتژیست ارشد ارزی در بانک بی ان پی - اظهار داشت: چشم همه فعالان بازار ارز به آمار بازار کار و نرخ تورم است تا مسیر آینده رشد اقتصادی و نرخ بهره تعیین شود. بصورت کلی می توان اظهار داشت که احساس بازار به چشم انداز بلندمدت بسیار بهتر از ماه های ابتدایی سال است اما این بدان معنا نیست که رویکرد احتیاطی معامله گران به کلی از بین رفته است.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۰۷ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۷۸ واحد بسته شد.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۹۳ دلار اعلام گردید. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
ارزهای اروپایی
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۰۲ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۸۷ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۱ درصد کاهش رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۷ به ۱.۱۷۶ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۰۴ درصد افزایش به ۱۱۰.۲۶۷ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۵۹ دلار مبادله شد. همین طور نرخ برابری دلار معادل ۶.۴۸۲ یوان چین اعلام گردید.




منبع:

1400/05/17
16:13:43
0.0 / 5
1206
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد