دکورپرداز
دکور پرداز

دلار عقب نشست

دلار عقب نشست

ارزش دلار برای دومین روز متوالی کاهشی باقی ماند.


به گزارش دکور پرداز به نقل از رویترز، رفتار معامله گران بازار ارز هنوز با احتیاط زیادی در مقایسه با هفته های قبل هم راه است. خیلی از تحلیل گران بازار ارز معتقدند که سیگنال کلیدی بعدی در تعیین مسیر دلار زمانی خواهد بود که بانک مرکزی آمریکا زمان تغییر سیاست های فعلی و افزایش نرخ بهره از نرخ پایین فعلی را اعلام نماید.
دلار که در ماه های ابتدایی سال جاری در موقعیتی ضعیف تر از رقبایش خصوصاً یورو و پوند قرار گرفته بود، حالا رفته رفته درحال بازیابی جایگاه خود و حرکت به سمت قله های ثبت شده در ماه های پایانی سال قبل میلادی است.
صندوق بین المللی پول با هشدار نسبت به افزایش نرخ تورم اعلام نموده این شرایط موجب افزایش نااطمینانی به چشم انداز اقتصادی شده که خصوصاً در کشورهای توسعه یافته نظیر آمریکا و منطقه یورو وضعیت وخیم تر است. تورم خصوصاً در بخش مواد غذایی قابل توجه بوده و باتوجه به تزریق سنگین نقدینگی در ماه های گذشته، انتظار می رود که کار بانکهای مرکزی با کاستن از شتاب تورم دشوار باشد. این هشدار در شرایطی صادر می شود که نرخ تورم آمریکا برای اولین بار در دو دهه اخیر از پنج درصد عبور کرده است.
بیشتر شدن مبتلاشدن به کرونا در سراسر جهان حتی در میان کسانی که پیش تر واکسن خودرا دریافت کرده اند موجب کاهش اطمینان فعالان اقتصادی به ثبت ارقام انفجاری رشد شده است. نظرسنجی صورت گرفته توسط موسسه مطالعات اقتصادی آلمان نشان میدهد که اطمینان فعالان اقتصادی این کشور به ماه های آتی ۰.۸ درصد کمتر شده که این کاهش خلاف انتظار، یک سیگنال هشدار دهنده نسبت به احتمال بروز رویکرد احتیاطی در بزرگ ترین اقتصاد اروپا است که اتفاقا وابستگی زیادی به تجارت و تشکیل سرمایه ثابت دارد.
دولت بایدن در تلاش است تا موافقت کنگره و سنا را برای یک بسته محرک ۱.۴ تریلیون دلاری دیگر جلب نماید که در صورت اجرائی شدن احیانا آخرین بسته بزرگ محرک برای پشتیبانی از بخش های مختلف اقتصادی و کاستن از تبعات کرونا خواهد بود. با این وجود شماری از منتقدان این طرح خصوصاً جمهوری خواهان و تعدادی از مدیران بانک مرکزی نگران نتایج اجرائی شدن چنین بسته ای بر روی نرخ تورم هستند که همین حالا هم در یکی از بالاترین سطوح ثبت شده تاریخ معاصر قرار دارد.
افزایش نرخ تورم در نقاط مختلف جهان به یک نگرانی جدید درباب آینده مالی بعد از اختتام کرونا تبدیل گشته است. صندوق بین المللی پول با ابراز نگرانی نسبت به افزایش سریع تورم در آمریکا، کشورهای اروپایی و دیگر کشورها هشدار داده است که تداوم این روند موجب خشک شدن جریان سرمایه ورودی به کشورهای درحال توسعه خواهد شد آن هم در زمانی که این کشورها برای خروج کامل از رکود کرونائی، بیش از هر زمان دیگری در سالهای اخیر نیازمند سرمایه گذاری های جدید خارجی هستند.
هیات مدیره بانک مرکزی اروپا با صدور اطلاعیه ای اعلام نمود تا زمان احیای کامل اقتصاد، برنامه حمایتی فعلی ادامه پیدا خواهدنمود. طبق اعلام بانک مرکزی اروپا، برنامه خرید اوراق قرضه که ۲.۲ تریلیون دلار اعتبار به آن تخصیص داده شده است، تا مارس سال آینده ادامه پیدا خواهدنمود. در این بیانیه آمده است تا زمانی که نرخ تورم در محدوده دو درصدی بصورت کامل تثبیت نشود، نرخ بهره در سطح فعلی حفظ خواهد شد. نرخ بهره هم اکنون منفی ۰.۵ درصد است که کمترین نرخ بهره تاریخی این منطقه شمرده می شود.
معامله گران بازار ارز منتظر رونمایی از تصمیمات جدید لندن در قبال مساله ایرلند برای تعیین مسیر بعدی یورو و پوند هستند. با وجود گذشت دو سال از برگزیت، هنوز دو طرف نتوانسته اند اختلافات خودرا بر سر طیف گسترده ای از مباحث همچون امور گمرکی و روابط بانکی حل کنند و در این بین مساله ایرلند یک اختلاف جدی باقی مانده است. ایرلند شمالی جزو خاک بریتانیا و ایرلند جنوبی جزو اتحادیه اروپا است و دولت انگلیس با برقراری مقررات اتحادیه اروپا در مرزهای دو بخش مخالف است.
به دنبال ریزش های متوالی رمزارزها و ناتوانی طلا در شکستن سطح مهم مقاومتی ۲۰۰۰ دلاری، جذابیت بازار ارز برای معامله گران بیش از پیش بالا رفته تا جایی که حجم معاملات روزانه در بازارهای ارز در جهان چیزی حدود ۶.۵ تریلیون دلار برآورد می شود. (در مقام مقایسه، کل ارزش بازار رمزارزها کمتر از ۱.۴ تریلیون دلار است.) در میان ارزهای مختلف نیز ارزهای امن کماکان محبوبیت بالایی برای سرمایه گذارانی دارند که آنها را بعنوان ابزاری برای حفظ سرمایه ارزیابی و شناسایی می کنند.
اطمینان به دلار در پی اظهارات رئیس جمهور آمریکا بالا رفته است. جو بایدن با اعلان اینکه نسبت به توانایی بانک مرکزی در مهار تورم اطمینان دارد، به جروم پاول- رئیس بانک مرکزی- گفته است که استقلال بانک مرکزی احترام می گذارد. جروم پاول در زمان ریاست جمهری دونالد ترامپ به این سمت منصوب گردید و هنوز مشخص نیست که در دولت بایدن با تمدید دوره ریاست وی موافقت شود. پاول پیش تر با خیلی از سیاست های ترامپ مخالفت کرده و همین مساله موجب ایجاد اختلافات عمیق بین این دو نفر شده بود.
روند مبتلاشدن به کرونا در بیشتر کشورهای جهان بار دیگر اوج گرفته و شمار قربانیان خصوصاً در کشورهای شرق آسیا به سطح بی سابقه ای رسیده و در آمریکا شمار مبتلایان روزانه از ۲۵ هزار نفر فرا رفته است. همزمان با بیشتر شدن شمار مبتلایان به کرونا و پیدایش انواع جهش یافته جدید، سازمان بهداشت جهانی در اطلاعیه ای به کشورهای مختلف هشدار داده است که در برداشتن مقررات قرنطینه ای احتیاط بیشتری از خود به خرج دهند. واریانت دلتای ویروس کرونا حالا به نوع غالب در اروپا و آمریکا تبدیل گشته است.
تا حالا بیش از ۱۹۶ میلیون و ۳۹۳ هزار و ۳۷۷ مورد مبتلاشدن به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۱۹۸ هزار و ۷۶۷ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۲۷ هزار و ۳۸۳ نفر، برزیل با ۵۵۱ هزار و ۹۰۶ نفر، هند با ۴۲۲ هزار و ۶۹۴ نفر، مکزیک با ۲۳۹ هزار و ۷۹ نفر و پرو با ۱۹۶ هزار و ۵۸ نفر بوده است.
جین فولی - استراتژیست ارشد ارزی در روبوبانک - اظهار داشت: از مدت ها پیش شاهد اثرگذاری مثبت پیشرفت در واکسیناسیون روی بازار ارز بوده ایم. این که واکسن ها تا چه حد در مقابل جهش های جدید جواب بدهند یکی از مواردی است که راجع به آن در میان معامله گران نگرانی های زیادی را به وجود آورده است. بصورت کلی اگر معامله گران به این نتیجه برسند که هنوز برای حذف ریسک کرونا است، روی به دارایی های امن تر خواهند آورد که به نفع دلار است.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۵ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۲۹۳ واحد بسته شد.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۹۸ دلار اعلام گردید. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
ارزهای اروپایی
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۱۸ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۹۰ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱۹ درصد بالا رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۴ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۱۸ درصد افزایش به ۱۰۹.۹۳۱ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۵۶ دلار مبادله شد. همین طور نرخ برابری دلار معادل ۶.۴۹۰ یوان چین اعلام گردید.



1400/05/07
21:26:27
0.0 / 5
1243
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد