دکورپرداز
دکور پرداز

اختتام دوران خوراكی ارزان

اختتام دوران خوراكی ارزان

دکور پرداز: با استناد به تازه ترین گزارش مرکز آمار از تورم گروه کالایی «خوراکی و آشامیدنی»، از 53 قلم کالای این گروه، 47 قلم تورمی بیشتر از تورم نقطه ای 46.1 درصد کشور در اردیبهشت سال جاری داشتند که این امر نشان میدهد سفره مصرفی افراد چقدر گران تر شده و سهم بیشتر از درآمد را به خود اختصاص می دهد.



به گزارش دکور پرداز به نقل از ایسنا، روزنامه «اعتماد» در ادامه نوشت: افزایش قیمت مواد غذایی به ویژه برای آن دسته از افرادی که حقوق بگیر هستند و درآمد ثابتی دارند، منجر به کاهش مصرف یا حذف برخی خوراکی ها از سبدشان می شود.

گزارش مرکز آمار نشان میدهد که هویج فرنگی، روغن و مرغ بیشترین تورم نقطه ای را به ترتیب با ۱۷۳.۷، ۱۴۱.۵ و ۱۲۴.۱ درصد داشتند. طبق گزارش «متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور» قیمت سبد مشخصی از کالاهای خوراکی برای خانواده ای ۴ نفری شامل «ده کیلو برنج، یک کیلو از انواع گوشت، تخم مرغ، لبنیات، انواع حبوبات، سیب زمینی، پیاز، خیار، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، چای، شکر، قند و روغن» در اردیبهشت سال جاری یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان بود در صورتیکه در اردیبهشت سال ۹۹ این سبد را با ۷۱۰ هزار تومان خریداری کرد. در ماه گذشته حدود ۳۲ درصد از درآمد افراد حقوق بگیر، صرف خرید مواد خوراکی می شد.

آنچه در اردیبهشت گذشت

بر اساس گزارش ابتدای خرداد مرکز آمار، تورم ماهانه، سالانه و نقطه ای در اردیبهشت سال جاری به ترتیب ۰.۷، ۴۱ و ۴۶.۹ درصد اعلام شده که جز تورم سالانه، در سایر اعداد کاهش داشته است. اما تورم سالانه در دو گروه «کالاهای خوراکی و آشامیدنی» و «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» افزایش داشته و به ترتیب به ۴۷.۷ و ۳۷.۸ درصد رسیده است. البته که این اعداد با وجود افزایش قیمت کالاهایی مانند مرغ، تخم مرغ، گوشت و... دور از دهن نبود؛ اما ادامه دار شدن روند فعلی به ویژه در مورد کالاهای خوراکی می تواند افراد بیشتری را در معرض مشکلات جسمانی قرار دهد که دهک های کم درآمدی، بیشترین لطمه را از این افزایش قیمت ها خواهند دید. طبق گزارش دیگر مرکز آمار از «شاخص قیمت مصرف کننده کل کشور برمبنای دهک های هزینه ای»، سهم دهک اول از شاخص قیمتی کل ۵۰.۲ درصد و سهم دهک دهم نیز ۴۷.۱ درصد در اردیبهشت ماه بوده است. از طرف دیگر شاخص کالاهای خوراکی و آشامیدنی برای دهک اول، ۶۳.۶ و برای دهک دهم نیز ۵۸.۹ درصد گزارش شد. بدین معنا که دهک های اول هزینه ای که درآمدهای کمتری نیز دارند، سفره خوراکی های مورد نیازشان را که اغلب کالاهای اساسی است، با قیمت های بالاتری می خرند. این در حالیست که تورم کالاهای غیرخوراکی و خدمات برای دهک اول و دهم به ترتیب ۳۶.۸ و ۴۴.۳ درصد است. نکته دیگری که باید به آن اشاره نمود، ضریب اهمیت کالاها در سبد مصرفی خانواده هاست. ضریب اهمیت کالاهای خوراکی برای دهک اول و دهم به ترتیب ۴۴.۳ و ۱۷.۲۲ درصد در اردیبهشت ماه بود. این اعداد نشان میدهد که اگر سیاست ها در جهت تعدیل یا ثبات قیمت این گروه کالاها برای دهک های اول هزینه ای نباشد، عملا فایده ای نداشته و حتی ممکنست این دهک ها را با مشکلات شدیدی در تامین مایحتاج خوراکی خود روبه رو کند.

کدام کالاها تغییر قیمت دادند؟

بر اساس آنچه مرکز آمار گزارش داده قیمت روغن، مرغ و هویج فرنگی در صدر افزایش قیمت کالاها در اردیبهشت سال جاری نسبت به اردیبهشت ۹۹ قرار دارند. هر چند شاید استفاده از هویج فرنگی آنقدر زیاد نباشد، اما افزایش قیمت مرغ و روغن به ترتیب به اندازه ۱۳۴.۱ و ۱۴۱.۵ درصد نشان میدهد که تا چه میزان سفره افراد کم درآمد که مرغ، تنها گوشت مصرفی شان است، در معرض تهدید کوچک شدن، قرار دارد. از طرف دیگر کالاهایی مانند مرغ و تخم مرغ در اردیبهشت نسبت به فروردین سال جاری کاهشی به اندازه ۵.۵ و ۱۱ درصدی داشتند. در گروه میوه ها نیز بیشترین کاهش به خربزه و هندوانه با ۳۸.۳ و ۲۹.۶ درصد اختصاص داشت.





منبع:

1400/03/14
00:08:37
0.0 / 5
1496
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد