دکورپرداز
دکور پرداز

مخالفان و موافقان طرح بانكداری اسلامی چه گفتند

مخالفان و موافقان طرح بانكداری اسلامی چه گفتند

به گزارش دکور پرداز در جریان بررسی کلیات طرح بانکداری اسلامی مخالفان و موافقان کلیات این طرح نظرات خویش را در این رابطه مطرح نمودند.


به گزارش دکور پرداز به نقل از ایسنا، محمدرضا صباغیان بعنوان مخالف کلیات این طرح اظهار داشت: در این طرح اهداف تقویت بانک مرکزی، کمک به بانک مرکزی، اجبار بانک ها به سرمایه گذاری و کمک به کارهای عمرانی و توسعه ای، کنترل تورم و کاهش التهابات اقتصادی عنوان شده اما مگر هم اکنون غیر از این وظایف دنبال می شود؟ مشکل اصلی بانک مرکزی چیز دیگری است.
وی ادامه داد: سود بانکی و ربایی که در جامعه ریشه دوانده مشکل اصلی نظام بانکداری است که در این طرح در مورد آن حرفی زده نشده است و ما به سادگی از کنار آن نمی گذریم شما ببینید موسسات مالی چه بر سر مردم و بیت المال آوردند. ما باید ربا را حذف نماییم. اگر سود بانکی ربا نیست، ربا را برای ما تعریف کنید.
جعفر قادری نماینده شیراز هم بعنوان موافق کلیات این طرح اظهار داشت: آقای دکتر بحرینی در طول مجالس نهم تا یازدهم برای به ثمر رساندن این طرح تلاش کردند. متاسفانه قانون بانکداری از سال 62 اصلاح نشده است.
وی ادامه داد: ما انتظار داریم بانک مرکزی بانک حاکمیت باشد و ارزش پول ملی و اشتغال را دنبال کند و صرفاً در محدوده چهار سال عمر دولت برایش برنامه ریزی نشود.
قادری با اشاره به اینکه منافع دولت ها اجازه نمی دهد طرح های کلیدی و اساسی در مجلس رقم بخورد خاطرنشان کرد: ما باید عملا اشتغال، درآمد و توسعه پایدار را دنبال نماییم.
محسن زنگنه بعنوان مخالف کلیات این طرح اظهار داشت: این قانون به هیچ عنوان در راه پشتیبانی از تولید نیست بلکه به دنبال بستن دست بانکهای خصوصی و... است و یک کپی برداری از قوانین حاکم در ساختار بانک مرکزی حکومت فدرال آمریکاست.
وی ادامه داد: کجای این قانون در جهت تولید است؟ جز این که تنها در بخش اهداف یک جمله در پشتیبانی از تولید آمده است اما در وظایف شوراها اثری از پشتیبانی از تولید وجود ندارد بلکه ساختار گرفتار به هم ریختگی است. همینطور یک هیات عالی پیشبینی شده که تمام اختیارات به آن داده شده و متشکل از شش اقتصاددان دانشگاه رفته بدون رابطه استخدامی با دولت می باشد که توسط رئیس جمهور انتخاب می شود و رئیس بانک مرکزی و دو معاون وی هم در این شورا هستند. بنابراین این اختیارات به 9 انسان حقیقی داده می شود.
نماینده مردم تربت حیدریه همینطور نسبت به در دستور کار قرار گرفتن کلیات این طرح در جلسه امروز مجلس انتقاد نمود و خواهان موکول کردن رای گیری کلی آن به جلسه سه شنبه شد که قالیباف در اینباره اظهار داشت: هیات رئیسه در این حوزه طبق آیین نامه عمل کرده و پس از تصویب کلیات، طرح دو شوری می شود.
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی هم در موافقت با کلیات این طرح اظهار داشت: آیا وضعیت فعلی قابل قبول است؟ در ارتباط با کسری بودجه چه آثار و پیامدهایی رقم می خورد؟ دولت و رئیس جمهور همه کاره بانک مرکزی هستند و دولت مستقیم و غیر مستقیم از بانک مرکزی استقراض می کند.
او همینطور اظهار داشت که در صورت تصویب کلیات این طرح نظرات متخصصین مربوطه در کمیسیون اقتصادی استماع خواهد شد.
حسین زاده بحرینی هم بعنوان طراح این طرح با اشاره به اینکه تدوین این طرح چند سال زمان برده، اظهار داشت: در این حوزه مطالعه تطبیقی در حوزه بانکداری با نظام های موفق صورت گرفته اما این که گفته شود این طرح کپی برداری از بانکداری آمریکاست جفاست. ما طرح دقیقی را مطابق شرایط ایران طراحی نموده ایم. در ادامه کلیات این طرح به رای مجلس گذاشته شد که نمایندگان به آن رای دادند.
محسن زنگنه بعد از تصویب کلیات این طرح در تذکری اظهار داشت: از دوستان کمیسیون اقتصادی انتظار می رود که باردیگر برای تصویب این طرح به مشهد نروند و آنرا یک هفته ای اصلاح کنند و برگردند بلکه جلسات را در مجلس برگزار کنند و طرح را اصلاح کنند.
وی ادامه داد: آقای بحرینی در گروه فراکسیون انقلاب نوشته بودند که مدیران بانکی تلاش گسترده ای برای ممانعت از اصلاح سیستم بانکی توسط مجلس آغاز کردند و در این حوزه به رهبری نامه نوشته و خواهان این شدند که از مجلس خواسته شود این طرح را از دستور کار خارج کند.
وی ضمن اشاره به اظهارات پورابراهیمی و بحرینی درباره مخالفان این طرح اظهار داشت: نباید همکاران را به غفلت و جهالت متهم نماییم.
نیکزاد که اداره جلسه را بر عهده داشت هم در این رابطه اظهار داشت: نمایندگان مطالب را می خوانند و اینطور نیست که نخوانده رای بدهند.
او همینطور اظهار داشت: آقای پورابراهیمی خواسته اند اعلام نماییم که کمیسیون اقتصادی آماده شنیدن نقطه نظرات متخصصین، صاحبنظران، بخش خصوصی و دولتی، حوزه علمیه و اشخاص حقیقی و حقوقی در حوزه بانکداری است.




منبع:

1400/02/26
19:31:33
0.0 / 5
1339
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد