دکورپرداز
دکور پرداز

آخر هفته سبز بورس ها در آمریكا و آسیا

آخر هفته سبز بورس ها در آمریكا و آسیا

دکور پرداز: بیشتر فاکتورهای مهم بورسی آمریکا و آسیا صعودی بسته شدند.


به گزارش دکور پرداز به نقل از بلومبرگ، میزان فروش خانه های جدید آمریکا در ماه مارس با افزایشی قابل توجه نسبت به ماه قبل به یک میلیون و ۲۱ هزار واحد رسید که این افزایش حتی از پیشبینی ۸۴۶ هزار واحدی نیز بسیار بیشتر بوده است. این میزان که بالاترین رکورد ثبت شده از آگوست سال ۲۰۰۶ بدین سو به حساب می آید بیش از همه به لطف افزایش ۴۰.۲ درصد سالانه در مناطق جنوبی رقم خورده و ایالت های غرب میانه نیز با رشد ۳۰.۷ درصدی در رده بعدی قرار دارند.
برخی گزارشات حاکی از برنامه دولت جو بایدن برای افزایش مالیات بر درآمد ثروتمندان به رقم عجیب ۳۹.۶ درصد است که این رقم دو برابر نرخ مالیاتی فعلی به حساب می آید. کارشناسان هشدار داده اند رسیدن مالیات بر درآمد افراد دارای بیش از یک میلیون درآمد در سال به نرخ فوق می تواند زمینه ساز دور تازه ای از فرار سرمایه شود بخصوص آن که خیلی از نقاط جهان با هدف خروج سریع تر از رکود کرونایی، مشوق های جذابی را برای سرمایه گذاران خارجی در نظر گرفته اند.
امیدها به بهبود روابط چین با بلوک غرب باردیگر افزوده شده است. با عنایت به این که چین بزرگ ترین شریک تجاری و سرمایه گذار خارجی در آمریکا و کشورهای اروپایی به حساب می آید، روابط گرم تر دو طرف به نفع شرکتهای غربی خواهد بود. رئیس جمهور چین، دعوت جو بایدن را برای حضور در اجلاس آب و هوایی قبول کرد و هایکو ماس- وزیر خارجه آلمان- نیز با انتقاد از تنش زایی در روابط چین و اتحادیه اروپا گفته است فاصله گرفتن بروکسل و پکن از همدیگر کار کاملا اشتباهی خواهد بود.
شماری از چهره های جمهوری خواه مخالفت خودرا با تداوم اجرای بسته های حمایتی جدید در آمریکا توسط دولت بایدن بیشتر کرده اند. لری کودلو- مشاور اقتصادی دولت در دوره ترامپ- دو بسته حمایتی اخیر را یک مسکن موقت برای تقویت رشد اقتصادی دانسته که در دراز مدت به نفع کشورهایی نظیر چین و به ضرر خود آمریکا است. او از اعضای جمهوری خواه در سنا و کنگره خواست تا جلوی تصویب و اجرائی شدن بسته های عظیم محرک جدید را بگیرند.
آمارهای منتشرشده از درآمد سه ماهه نخست شرکتهای بزرگ بورسی نشان داده است که بااینکه این درآمدها نسبت به سال قبل بهبود محسوسی داشته اما کماکان نسبت به چیزی که پیش از امسال انتظارش می رفت فاصله بسیاری باقی مانده است. در نتیجه شیوع موج جدید همه گیری، کماکان بیشتر کشورها تا بازگشت به زندگی عادی فاصله بسیاری دارند. احیانا کار تکمیل واکسیناسیون عمومی در بخش قابل توجهی از جهان امسال به پایان نخواهد رسید و به سال آینده کشیده می شود.
دومین اقتصاد جهان موفق شد در اتفاقی خیره کننده به رشد حدودا سه برابری نسبت به پایان سال قبل برسد بگونه ای که اقتصاد چین در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ رشد ۱۸.۳ درصدی را به ثبت رساند که در مقایسه با فصل قبل ۱۱.۸ درصد بیشتر شده است. این رشد اقتصادی هم چنین ۰.۳ درصد کمتر از نرخ پیشبینی شده قبلی توسط کارشناسان است و بهترین رشد اقتصادی فصلی چین در طول دو سال گذشته به حساب می آید.
در آماری امیدوارکننده برای اقتصاد آمریکا، رشد بخش خرده فروشی در ماه مارس ۹.۸ درصد بوده که این رشد ۱۲.۵ درصد بیشتر از رشد این بخش در ماه قبل و بالاترین رقم ماهانه ثبت شده از ماه می سال قبل تا حالا بوده است. با عنایت به نقش بالای این بخش در رشد اقتصادی آمریکا انتظار می رود این آمار روی رشد فصلی تاثیر به سزایی داشته باشد. به قول دفتر سرشماری آمریکا، پوشاک با رشد ۱۸.۳ درصدی و خدمات غذایی با رشد ۱۳.۴ درصدی، نقش زیادی در ثبت این رشد داشته اند.
نتایج مطالعات جدید صورت گرفته توسط موسسه ای پی اف آر نشان داده است با وجود رشد سریع تر اقتصاد چین در مقایسه با آمریکا، سرمایه گذاران خارجی تمایل بیشتری به خرید سهام شرکتهای آمریکایی در مقایسه با همتایان چینی دارند. چین اولین کشور جهان بود که با شیوع گسترده کووید مواجه گردید و الان وضعیت بهتری در مقایسه با دیگر کشورها دارد. تا نیمه نخست آوریل حدود ۱۸۰ میلیارد دلار در بورس آمریکا سرمایه خارجی جذب شده که این رقم در چین حدود ۳۰ میلیارد دلار بوده است.
تا حالا بیش از ۱۴۵ میلیون و ۸۷۱ هزار و ۹۹۴ مورد مبتلاشدن به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و ۹۱ هزار و ۸۷۹ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات در ارتباط با آمریکا با ۵۸۴ هزار و ۳۵۹ نفر، برزیل با ۳۸۳ هزار و ۷۵۷ نفر، مکزیک با ۲۱۴ هزار و ۹۵ نفر، هند با ۱۸۸ هزار و ۹۸۴ نفر و انگلیس با ۱۲۷ هزار و ۳۸۵ نفر بوده است.
دریک هالپینی - تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در بانک میتسوبیشی - اظهار داشت: به صورت کلی هنوز ریسک های زیادی در بازارهای مالی وجود دارند که روند معاملات را دست کم تا نیمه نخست امسال تحت تاثیر خود قرار می دهند. وضعیت کرونا هنوز مایه نگرانی بزرگی است بخصوص آن که هنوز نمی توانیم با قاطعیت بگوییم که واکسن های موجود در مقابل گونه های جهش یافته ویروس هم کارایی بالای خودرا حفظ نموده اند. اینکه تنش های ژئوپلتیکی تا چه حد مناسبات تجاری را تحت تاثیر قرار دهند هم مهم می باشد.
بورس آمریکا
در وال استریت همه شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.
شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۷۴ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۴ هزار و ۶۴.۶۴ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۱۵ درصد صعود تا سطح ۴۱۸۲.۵۶ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۵۵ درصد افزایش در سطح ۱۴ هزار و ۳۲.۳۶ واحدی بسته شد.
بورس های اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۰۱ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۹۳۸.۵۶ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۲۷ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۲۷۹.۶۹ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۰.۱۵ درصدی در سطح ۶۲۵۷.۹۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۴۴ درصد پایین رفت و به ۸۶۱۶.۸۰ واحد رسید.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۵۷ درصدی تا سطح ۲۹ هزار و ۲۰.۶۳ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۱.۱۲ درصد بالا رفت و در سطح ۲۹ هزار و ۷۸.۷۵ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" صعود ۰.۰۹ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۵۱۳۵.۴۵ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۱۷ درصد صعود و ایستادن در سطح ۷۰۶۰.۷۱ واحدی به کار خود خاتمه داد. در میان دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمت ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۱.۰۹ درصد افزایش به ۶۲.۱۰ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افزایش ۰.۹۸ درصدی به ازای ۶۶.۰۴ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همینطور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با ریزش ۰.۸۴ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۷۶.۸۶ دلار معامله شد. هر اونس نقره با کاهش ۰.۲۷ درصدی به ازای ۲۶.۱۰ دلار مبادله شد.




منبع:

1400/02/04
10:26:16
0.0 / 5
1183
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد