دکورپرداز
دکور پرداز

عقبگرد دلار

عقبگرد دلار

دکور پرداز: شاخص دلار جهانی نتوانست کانال 92 واحدی را حفظ کند و با 0.29 درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح 91.97 واحد بسته شد.


به گزارش دکور پرداز به نقل از ایسنا و به نقل از رویترز، بااینکه شدت شیوع ویروس کرونا در خیلی از مناطق کاهش یافته است اما باید منتظر تداوم نتایج کرونا بر روی اقتصاد جهانی در مدت طولانی تری باشیم. اندرو بیلی- رئیس بانک مرکزی انگلیس- با اعلان اینکه خسارت کرونا به اقتصاد در طول ۳۰۰ سال اخیر کم سابقه بوده است، اضافه کرد: باید برای آن که لطمه های اقتصادی کرونا را به حداقل برسانیم، سرمایه گذاری های زیرساختی خود در بلندمدت و میان مدت را بیشتر نماییم. روند احیای اقتصادی اساسا زمان بر خواهد بود و حتی این امکان وجود دارد که شرایط هیچگاه به شرایط پیش از شروع شیوع ویروس برنگردد.
افزایش تزریق نقدینگی به بازارهای مالی در منطقه یورو، خودرا به شکل افزایش تورم در خیلی از کشورهای این منطقه نشان داده است تا جایی که طبق اعلام مرکز آمار این کشور، متوسط بهای مصرف کننده مثبت ۱.۳ درصد بوده که ۰.۳ درصد بیشتر از رقم ثبت شده ماه قبل و ۰.۲ درصد بیشتر از انتظارات فعالان اقتصادی بوده است. این نرخ تورم همین طور بالاترین تورم مثبت ثبت شده در ۱۲ ماه اخیر در این کشور شمرده می شود. بانک مرکزی اروپا رسیدن به تورم دو درصدی را هدف گذاری کرده و انتظار می رود این مهم به زودی محقق شود.
همانطور که پیش تر انتظار می رفت، نرخ بیکاری بزرگ ترین اقتصاد جهان تا اختتام ماه فوریه باز هم کاهشی شد و رقم ۶.۲ درصد را ثبت نمود. این نرخ بیکاری که ۰.۵ درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول ۱۱ ماه اخیر است. طی این مدت شمار جمعیت بیکاران با کاهشی محسوس نسبت به ماه قبل به ۹ میلیون و ۹۷۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد. با این وجود نرخ بیکاری بزرگ ترین اقتصاد جهان هنوز فاصله بسیاری با نرخ بیکاری ۳.۵ درصدی ثبت شده در ماه فوریه دارد یعنی قبل از آن که بخش بزرگی از اقتصاد آمریکا بر اثر کرونا به تعطیلی کشیده شود.
در ماه ژانویه کسری تراز حساب تجاری آمریکا باز هم رو به افزایش بوده و با ۱.۲ میلیارد دلار افزایش نسبت به ماه قبل، رقم ۶۸.۲ میلیارد دلار را ثبت کرده است. با این وجود خبر خوب برای نگهدارندگان دلار اینکه حجم صادرات آمریکا در این ماه به ۱۹۱.۹ میلیارد دلار رسید که این رقم از ۱۱ ماه پیش تا حالا بی سابقه بوده است. در طرف دیگر اما واردات هم ۱.۲ درصد افزایش یافته و به ۲۶۰.۲ میلیارد دلار رسیده که بالاترین رقم ثبت شده از آگوست سال قبل تا حالا شمرده می شود. به مانند ماه های قبل، چین بزرگ ترین شریک تجاری آمریکا باقی مانده است.
روابط انگلیس و اتحادیه اروپا یک دفعه دیگر بر سر مفاد توافق برگزیت متشنج شده و بعد از آن که انگلیس اعلام نمود به کنترل ورود و خروج مواد غذایی به ایرلند شمالی ادامه خواهد داد، اتحادیه اروپا این اقدام را محکوم نمود و ناقض توافق برگزیت دانست. طبق توافق برگزیت قرار بود تا ماه فوریه انگلیس کنترل گذرگاه ها را برای جلوگیری از هرج و مرج های احتمالی بر عهده گیرد اما دولت انگلیس اعلام نمود به صورت یکجانبه این اقدام را تا ماه سپتامبر تمدید کرد. ایرلند شمالی جز بریتانیا و ایرلند جنوبی عضو اتحادیه اروپا هستند. انتظار می رود نرخ بیکاری انگلیس به زودی به ۷.۵ درصد برسد.
امید سرمایه گذاران برای نسبت به عادی شدن شرایط و تقویت رشد اقتصادی بعد از فروکش کردن موج سهمگین کرونا در کشورهای مختلف افزایش یافته است. این احتمال وجود دارد که بانکهای مرکزی کم کم از شدت اجرای سیاست های حمایتی و محرک خود بکاهند و نرخ های بهره را بار دیگر به میزانی بالا برند که جذابیت بازارهای مالی بیشتر شود. با این وجود الگوی احیای رشد اقتصادی در آمریکا و اروپا یکسان نیست و احیانا به زمان طولانی تری در اروپا تا رسیدن نرخ بهره به سطوح بالای قبلی زمان نیاز خواهد بود. نرخ بهره منطقه یورو حالا منفی ۰.۵ درصد و در آمریکا ۰.۲۵ درصد است.
با احتمال واکسینه شدن بخش بزرگی از جمعیت آمریکا تا اختتام پاییز و کاهشی شدن روند مبتلاشدن به کرونا در این کشور، شاخص خوش بینی فعالان اقتصادی به اقتصاد آمریکا تا ابتدای ماه مارس به ۵۵.۴ درصد رسیده که نسبت به ماه قبل ۳.۵ واحد افزایش داشته است. این میزان همین طور بالاترین سطح خوش بینی ثبت شده نسبت به اقتصاد آمریکا در طول پنج ماه اخیر شمرده می شود. همین طور شاخص مالی آمریکا که حس مصرف کنندگان نسبت به وضعیت مالی خودرا تا شش ماه آتی بیان می کند، با ۱.۵ واحد افزایش نسبت به ماه قبل به ۵۸ واحد رسیده است.
با وجود افزایش سطح فعالیت کارخانجات منطقه یورو در ماه فوریه هنوز نگرانی هایی از نحوه و زمان لازم برای احیای اقتصاد این منطقه در میان معامله گران وجود دارد. رویکرد خوشبینانه نسبت به یورو که در ابتدای امسال یورو را به اوج رسانده بود کمی تعدیل شده خصوصاً آن که برنامه واکسیناسیون در قاره سبز طبق انتظارات قبلی پیش نرفته است و خیلی از کشورها نسبت به برنامه ریزی ها عقب هستند. از جانب دیگر معامله گران بازار ارز منتظرند تا واکنش کریستین لاگارد- رئیس بانک مرکزی اروپا- را به افزایش محسوس بازدهی اوراق قرضه مبتنی بر یورو ببینند.
بعد از مدت ها بحث سرانجام نمایندگان کنگره با اکثریت آرا به لایحه پیشنهادی ۱.۹ تریلیون دلاری دولت برای تقویت رشد اقتصادی و پشتیبانی از کسب وکارها رای مثبت داد. مقرر است این لایحه در مجلس سنا هم رای گیری شود که در صورت رای مثبت سنا، این لایحه با امضای بایدن به قانون تبدیل خواهد شد. دموکرات ها در تلاش هستند تا بسته حمایتی جدید را تا تاریخ چهاردهم ماه مارس یعنی قبل از آنکه اعتبار بسته محرک قبلی به اتمام برسد، تصویب و اجرائی کنند. این بسته شامل کمک های نقدی مستقیم و وام به کسب و کارهای کوچک نیز هست.
تا حالا بیش از ۱۱۸ میلیون و ۱۶ هزار و ۴۲۹ مورد مبتلاشدن به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و ۶۱۷ هزار و ۶۰۲ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۵۳۹ هزار و ۹۷۲ نفر، برزیل با ۲۶۶ هزار و ۶۱۴ نفر، مکزیک با ۱۹۰ هزار و ۹۲۳ نفر، هند با ۱۵۸ هزار و ۷۹ نفر و انگلیس با ۱۲۴ هزار و ۷۹۷ نفر بوده است.
استراتژیست های ارزی آی ان جی در یادداشتی نوشتند: برآیند وضع موجود نشان میدهد که تغییری بنیادین یا سریع در سیاست های بانک مرکزی آمریکا متصور نخواهد بود. نرخ بهره های واقعی در سطح منفی یا حدود صفر باقی خواهند ماند و تغییر در سیاست های فعلی مستلزم آن خواهد بود که تا اختتام سه ماهه دوم سال شاهد احیای اقتصاد این کشور و بازگشت به سطوح پیش از کرونا باشیم. فعلا چنین چشم اندازی خیلی محتمل نیست.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۹ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۱.۹۷ واحد بسته شد.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۷۷ دلار اعلام گردید. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
ارزهای اروپایی
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۴ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۸۹ دلار مبادله شد. یورو ۰.۳۶ درصد بالا رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۹ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۳۸ درصد افزایش به ۱۰۸.۴۷۱ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۲۹۶ دلار مبادله شد. همین طور نرخ برابری دلار معادل ۶.۵۰۶ یوان چین اعلام گردید.




منبع:

1399/12/21
00:47:09
0.0 / 5
1652
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد