كرونا حداقل یك نیرو در ۳۰ درصد مشاغل را اخراج كرد!
به گزارش دكور پرداز در دوران ابتدایی شیوع كرونا كه با كاهش فعالیت كسب و كار و افزایش هزینه ها همراه بود، ۳۰ درصد مشاغل در اسفندماه و فروردین ماه حداقل یك نفر را اخراج كردند.
به گزارش دکور پرداز به نقل از ایسنا، با شیوع کرونا و آنچه که از اسفندماه شدت یافت به تدریج با عنایت به محدودیت هایی که اعمال شد، به صورت طبیعی خیلی از مشاغل گرفتار صدمه شدند؛ بگونه ای که برخی تعطیل و یا نیمه تعطیل شده و به تبع آن درآمدی وجود نداشت که بتواند بابت هزینه حقوق و دستمزد پرداخت کنند، ازاین رو در آن برهه برخی کسب و کارها دست به تعدیل نیروهای خود زدند و یا این که پرداخت حقوق و دستمزد آنها را تا برگشتن به شرایط عادی متوقف کردند.
بیشترین تعدیل نیرو در کشاورزی
در رابطه با وضعیت نیروی کار در دوره سه ماهه اسفند تا اردیبهشت ماه که تعطیلی مشاغل را به همراه داشت، بررسی از جانب پژوهشکده آمار ایران صورت گرفته که نشان داده است ۳۰ درصد از کل بخش های اقتصادی حداقل یک نفر را تعدیل کردند که این مورد در اردیبهشت ماه کمتر شده و هفت درصد کسب و کار مبادرت به تعدیل حداقل یک نفر از نیروهایشان کرده اند.
در بین بخش های کسب و کار در دوماه اسفند و فروردین در حوزه صنعت و معدن ۲۲.۶ و خدمات ۳۱.۳ و کشاورزی ۴۳.۴ درصد از کسب وکارها حداقل یک نفر را تعدیل نیرو داشته اند.
این در حالی است که در جریان اجرای بسته های حمایتی از کسب و کارهای صدمه دیده، یکی از شرایط پرداخت تسهیلات این بود که واحد مورد نظر نیرویی را اخراج نکرده باشد.
۲۵ درصد مشاغل حداقل یک دورکار
اما در دوره زمانی اسفندماه تا آخر اردیبهشت ماه زمانی بود که با عنایت به اهمیت کاهش تردد و تجمع برای کنترل ویروس کرونا مبحث دورکاری در میان کارکنان و مشاغلی که امکان آنرا داشتند مطرح و اجرایی شد و حتی دولت شرایط را برای کارکنان طوری فراهم نمود که به صورت یک سوم و یا در مقطعی تا دو سوم در محل کار خود حاضر می شدند.
براین اساس در بازه زمانی اسفندماه و فروردین ماه در ۲۵ درصد از کل بخش های کسب و کار حداقل یک نفر از دورکاری بهره برده و در اردیبهشت ماه حداقل یک نفر از دورکاری بهره برده اند.
همچنین در اسفندماه و فروردین ماه ۱۵۸ درصد و در اردیبهشت ماه ۳.۹ درصد از کل بخش های کسب و کار حداقل یک نفر غایب موقت داشته است.
در دوره مورد بررسی در ارتباط با به خدمت گرفتن نیروی انسانی هم در کل بخش های کسب و کار هشت درصد در اسفندماه و فروردین ماه حداقل یک نفر نیروی انسانی جدید به کار گرفته و در اردیبهشت ماه ۱۱.۳ درصد حداقل یک نفر نیروی انسانی جدید استخدام کرده است.
اما در دوران کرونا ساعت کاری در اغلب مشاغل دستخوش تغییراتی شد و در میان کارکنان هم با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا حداقل یک ساعت از زمان کاری کاسته شد.
این در شرایطی است که گزارش پژوهشکده آمار در مورد افزایش ساعت کاری در کل بخش های کسب و کار نشان داده است که ۷.۹ درصد در اسفندماه و فروردین ماه و همینطور ۸.۷ درصد در اردیبهشت ماه حداقل یک ساعت افزایش کاری داشته است.
منبع: decorpardaz.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب