دکورپرداز
دکور پرداز

یک درخواست در تولد ۱۰۰ سالگی جلال

یک درخواست در تولد ۱۰۰ سالگی جلال

دکور پرداز: دکور پرداز: نکوداشت صدمین سالگرد تولد جلال آل احمد با عنوان «یکصدسال روشنفکری متعهدانه در ایران» روز دوم آذرماه در خانه تاریخی و پدری جلال در محله سنگلج تهران اجرا شد.


به گزارش دکور پرداز به نقل از ایسنا، «صدسال روشنفکری متعهدانه در ایران، هویت ملی و تعهد فرهنگی» با حضور اعضای خانواده جلال آل احمد، برخی استادان دانشگاه و هنرمندان مورد بررسی قرار گرفت و یک درخواست از نهادهای متولی عنوان شد. محبوبه کاظمی دولابی، توسعه گر فرهنگی که خانه پدری جلال آل احمد را در دست مرمت و بهره برداری دارد، در این مراسم اظهار داشت: من سال ها کار فرهنگی انجام داده ام و هویت ملی با اهمیت ترین انگیزه من برای فعالیت در این خانه بوده است، چون وقتی فردی در یک بنای میراثی آغاز به کار می کند از توان، وقت، زندگی و مالش می گذارد، بدین سبب هدفی بالاتر از منافع اقتصادی دارد. اینجا وظیفه مسئولان و خانواده و تمام کسانی که در رابطه با این حوزه هستند برای پیشبرد اهداف مشترک و نگه داشتن این میراث فرهنگی پررنگ می شود.

کاظمی اضافه کرد: میراث فرهنگی گذشته و تاریخ ماست. خوشبختانه وزارت میراث فرهنگی در نظر دارد انجمن خیریه میراث فرهنگی را راه اندازی کند که البته سال ها قبل قرار بود این اتفاق بیفتد. راه اندازی این خانه ها و مرمت و تغییر کاربری آنها جنبه اقتصادی ندارد. البته که جنبه اقتصادی سبب می شود تا این خانه ها ماندگار بمانند.

او بیان کرد: امیدوار هستم با گرفتن مجوز موزه، بتوان خانه پدری جلال آل احمد را به عنوان موزه افتتاح نمود و آثاری را که به عنوان هویت ملی و منابع فرهنگی شناخته می شوند، جمع آوری کرد. همین طور امیدوار هستم در این خانه بتوانیم برنامه های فرهنگی و هنری را بصورت منسجم داشته باشیم.
این توسعه گر فرهنگی اضافه کرد: ما به حمایت حداکثری مسئولان خصوصاً شهرداری منطقه نیاز داریم، چون تنها بحث مرمت و کاربری خانه مطرح نیست. باید این محل، شرایط مناسبی برای رفت و آمد داشته باشد. نمی توان گفت این خانه را مرمت و بهره برداری کرده و کاری به بیرون از آن نداریم. شب ها وقتی خانه و مغازه ها بسته می شود نور و امنیت کم رنگ است. بنابراین باید شهرداری به کمک بیاید تا بتوانیم خیابان را به خیابان هنر تبدیل نماییم. من این طرح را به شهرداری داده ام تا از هنر و هنرمندان استفاده نمائیم و کوچه را برای عبور و مرور گردشگران جذاب نماییم، چون هر چه اینجا زیباتر شود امنیت آن هم بالاتر می رود.

کاظمی افزود: ما نیازمند تسهیلگری هستیم، می خواهیم بروکراسی های اداری کوتاه تر شود تا بتوانیم با گرفتن مجوزهای لازم کارهای این خانه را سریع تر انجام دهیم.

او همین طور از مسئولان کشوری، وزارت میراث فرهنگی، شهرداری، وزارت ارشاد و خانواده جلال آل احمد درخواست نمود تا به این خانه برای تبدیل شدن به یک مکان فرهنگی و هنری کمک کنند.



شخصیتی که از جلال ساخته اند با واقعیت او منطبق نیست
بدنبال طرح این درخواست، محمدحسین دانایی، خواهرزاده جلال آل احمد اظهار داشت: طوماری را امضا کرده ایم و درخواست هایمان را به اطلاع مسئولان می رسانیم. این طومار به امضای اعضای خانواده جلال نیز می رسد.

وی در ادامه اظهار داشت: لایه های غیراصیل این خانه را پوشانده بودند و همکاران خانم کاظمی تلاش کردند تا این لایه ها را بردارند و بنا به اصل خودش برگردد. درباره ی جلال هم چنین اتفاقی افتاده است، هر کسی با هر هدفی که خواسته از جلال شخصیتی ساخته که با واقعیت منطبق نیست. ما اهتمام می نماییم با کمک اعضای خانواده و جمع آوری اسناد و مدارک غبارروبی نماییم و لایه های اضافی را برداشته و به سمت شفاف سازی برویم.

دانایی گله کاظمی درباره ی همکاری نکردن متولیان را بجا دانست و اظهار داشت: حق با اوست که گله دارد. ۱۲ سال پیش آقا مهدی آل احمد این خانه را در اختیار سازمان میراث فرهنگی وقت گذاشت، آن زمان رنگ و لعابی به خانه زدند و مراسم رونمایی توسط آقای مشایی انجام شد، ولی پس از دو روز همه چیز به اتمام رسید و انگار نه انگار قرار بوده در این خانه اتفاقاتی بیفتد. گذشت تا آن زمان که خانم کاظمی آمد و این خانه را احیا کرد. ما به او کمک می نماییم و آمادگی همکاری داریم تا فریادها را به گوش مسئولان برسانیم.



مهدی حمزه نژاد رییس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت و مشاور طرح مرمت و احیای خانه پدری جلال نیز درباره ی مرمت و احیا و روند بهسازی این خانه بر طبق مطالعات گذشته سخنرانی کرد و اظهار داشت: خانه پدری جلال دوره تحول معماری ایرانی را پشت سر گذاشته است و ریشه های سنتی دارد. ریشه های اولیه بنا بر طبق نقشه های سال ۱۲۷۰ به نام «حاج علی بزاز» بوده است و این خانه به قدری اهمیت داشته که به اسم او ثبت شده است.
او افزود: حدود ۴۰ سال بعد تحول اساسی در خانه شکل گرفت به نحوی که الان می بینیم ضلع شمالی و جنوبی خانه اختلاف زیادی دارد. این بنا بر طبق سفارش ای که شد به سال ۱۳۱۰ برگشت و الحاقاتی را که در آن شده بود، حذف کردیم، چون لایه قدیمی تر، اصیل بود. اجزایی مانند آب انبار، سرداب، بادگیر کوچک که می توان در ضلع جنوبی دید و بخشهایی که برای پیش از سال ۱۳۱۰ هستند بخش های باارزش این خانه به شمار می آیند.
صالح آبادی از شهرداری منطقه ۱۲ که در این برنامه حضور داشت و برای همکاری با خانه پدری جلال اعلام آمادگی کرد، اظهار داشت: معماری و ادبیات هر ملتی تجلی باورهای آن جامعه است. افرادی هستند که بااینکه به حوزه هنر اهمیت می دهند، اما شاید مشغولیت آنها موجب نشود قدم بزرگی بردارند.
او اضافه کرد: در بعضی از محلات، تجربه واگذاری کار را به مردم داشتیم که موفق بوده است. یکی از آنها بوستان حسابی است که با همکاری انجمن سنگلج، در آنجا پنجشنبه بازار بانوان محلی و شب های سنگلج انجام می شود. تجربه دیگر در محله چال میدان است که فضای بی دفاع شهری در اختیار مجموعه ای قرار داده شده است که در آنجا با کاربری گلخانه، برای برخی از معلولان، کارآفرینی شده است.
در این برنامه برخی از اعضای خانواده جلال آل احمد حضور داشتند و از روند مرمت و بازسازی که تا کنون انجام گرفته است ابراز رضایت کردند و همین طور به بیان خاطراتی که از این خانه دارند پرداختند.
سپس الله دادیان یکی از هنرمندان همراه با آواز سنتی و سنتورنوازی، خطی را نوشت.
همین طور محمدعلی صالحی طالقانی شاعر و خطاط و رایزن اسبق ایران در کشورهایی همچون لیبی، یمن و ژاپن قطعه شعری را که سروده بود در قالب تابلو خط به خانه پدری جلال اهدا کرد.




منبع:

1402/09/03
23:20:48
0.0 / 5
315
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد