دکورپرداز
دکور پرداز
تاكید بانك مركزی بر اجرای قانون پایانه های فروشگاهی؛

ارتباط 2 و نیم میلیون ابزار پرداخت الكترونیكی بی هویت قطع شد

ارتباط 2 و نیم میلیون ابزار پرداخت الكترونیكی بی هویت قطع شد

دکور پرداز: بانک مرکزی، تمامی تکالیف قانونی خودرا در حوزه افزایش شفافیت و نظارت بر تراکنش های بانکی انجام داده و نهادها و بخش های دیگر حاکمیت درحال بهره برداری از نتایج این اقدامات هستند.


به گزارش دکور پرداز به نقل از بانک مرکزی، معاونت تکنولوژی های جدید بانک مرکزی اعلام نمود: این بانک با عاملیت شرکت شاپرک در امتداد اجرای ماده ۱۱ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان تا کنون ۲.۵ میلیون ابزار پرداخت الکترونیکی را که فاقد اطلاعات هویتی کامل و یا نقص در مدارک شناسایی بوده اند، از شبکه پرداخت الکترونیکی کشور قطع کرده است.
علاوه بر این اطلاعات در رابطه با حدود ۸.۴ میلیون ابزار پرداخت الکترونیکی در بهمن ماه سال قبل در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته تا این سازمان ضمن بررسی این اطلاعات نسبت به تشکیل خودکار پرونده مالیاتی برای این پذیرندگان اقدام کند؛ این در حالیست که از بیستم دی ماه سال گذشته، تعریف هر پایانه پذیرندگی برای متقاضیان ابزارهای پرداخت الکترونیکی شامل درگاه پرداخت اینترنتی و دستگاه کارتخوان فروشگاهی مشروط به ارائه کد رهگیری مالیاتی از طرف متقاضی ابزار پرداخت شده است و تمامی پایانه های تعریف شده از آن تاریخ به بعد دارای کد رهگیری مالیاتی هستند. این پروسه هم اکنون بصورت خودکار انجام می شود.
بنابر این گزارش، همان گونه که موعد اجرای قانون جدید چک از زمستان سال قبل به ابتدای سال ۱۴۰۰ تغییر یافت، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز با ملاک قرار دادن این موعد جدید، اجرای قانون را از موعد اول فروردین سال ۱۴۰۰ آغاز نموده است.
پیامد شروع اجرای قانون جدید چک تا اختتام اردیبهشت ماه امسال، نخست این که تعداد چک های صیادی ثبت شده در سامانه پیچک به یک میلیون فقره رسیده است. نسبت چکهای برگشتی به وصولی در سامانه پیچک از ابتدا تا ۲۶ اردیبهشت سال جاری حدود ۹ درصد بوده که در مقایسه با دوره مشابه در سال های ۹۸ و ۹۹ کاهش داشته است، همین طور طی اردیبهشت ماه گذشته بیش از ۱۲، ۲ میلیون برگه چک صیادی صادر گردیده است.
معاونت تکنولوژی های جدید بانک مرکزی در توضیح سایر اقدامات در رابطه با حوزه شفافیت تراکنش های بانکی اعلام نموده است: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در امتداد شفافیت هرچه بیشتر تراکنش های بانکی ۵۰ پروژه مختلف را در دست اجرا دارد. یکی از این پروژه ها، راه اندازی سامانه نهاب است که با عملیاتی شدن آن تراکنش هایی که هویت صادرکننده یا دریافت کننده وجه طی آنها نامعلوم هستند، انجام نمی گیرند و ناموفق خواهند بود. سامانه نهاب، سامانه ای یکپارچه حاوی اطلاعات هویتی مشتریان است که تخصیص شماره شناسایی منحصر به فرد برای هر یک از افراد جامعه را در شبکه بانکی میسر می سازد.
در حال حاضر اگر اطلاعات هویتی صاحب یک حساب بانکی در سامانه نهاب ثبت نشده باشد تراکنش های ساتنا و پایا از مبدا آن حساب برگشت می خورد و صاحب حساب قادر به ثبت یا تأیید چک در سامانه صیاد نیز نمی باشد.
با این اقدام تعداد حساب هایی که کد و یا شناسه ملی صاحب حساب در سامانه نهاب ثبت نشده است به شدت کاهش پیدا کرده است و به کمتر از یک دهم درصد رسیده است. به زودی و در مرحله ی نهایی این پروژه، انجام تراکنش بدون هویت در تمام شبکه بانکی ممنوع خواهد شد.
با اشاره به توضیحات بالا و با در نظر گرفتن مجموع اقدامات انجام گرفته و درحال انجام می توان گفت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران توانسته است بخش قابل قبولی از وظایف قانونی محول شده را در موعد مقرر و بدون ایجاد تشویش برای کاربران خدمات بانکی و پرداخت الکترونیکی عملیاتی کند و تلاش دارد باقی مانده موارد را نیز در زمان تعیین شده تکمیل کند.


منبع:

1400/03/10
17:29:19
0.0 / 5
1260
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد